27 Ekim 2016 Perşembe

iNSAN OLABİLMEK

Düşen sütyen askın yok. Canını acıtan ağda, cımbız yok. Duştan sonra saatlerce uğraşacağın saçın yok. Karnında taşıyacağın bebek yok.
Sancısını çekeceğin reglin yok. Cinsel ilişkiye girsen kaybedeceğin hiçbir şey yok. Tek başına gece dışarı çıksan laf atacak kimse yok. Şort giysen bakacak insan yok.
Altı üstü bir adam olacaksın. Onu da olamıyorsan geber daha iyi.

Okan Bayülgen








Okan Bayülgen hayranı değilim. Fakat yukarıda sözünü ettiği şeylere katılmamam mümkün değil. Şort giydiği için belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi' yi tekmeleyen ve serbest bırakılarak yaptığı yanına kâr kalan şahıs ve bu tür kadına yönelik şiddet içeren konular çokça gündemimizde. Adalet sisteminin bu konuda yetersiz kaldığını örnekleri ile görüyoruz. Bu akşam izlediğim ana haber bülteninde de konu buydu. Kanayan yara ,kadına yönelik şiddet. Gerçekten artık bu tarz haberler yüzünden televizyon seyredemez oldum. 

Hepimizi bir kadın dünyaya getirdi. Onların emeği, onların gülümsemesi, onların mutluluğu, onların sıcaklığı , onların naifliği, onların bir damla gözyaşı dünyaya bedel. Bunları çalmaya , eziyet etmeye kimsenin hakkı yok. Dilerim böylesi kötülükler son bulur. Dilerim sadece '' insan'' olmayı başarabiliriz. Sevgi hakim olsun yüreklere. 
                                                                                                                                          _Sade_

Ve okuduğum bu sözü paylaşmadan geçemedim;
                                                         
'' Korkaklar için ''karı gibi'' demeyin. Öyle kadınlar var ki.
Yüreklerini görseniz yüzünüz kızarır.''

25 yorum:

  1. Okan Bayülgen'i ben de hiç sevmem ama sözlerine aynen katılıyorum. Ya o pisliği hemen serbest bırakmışlar çünkü AKP / Fetoş (bunlar ikiz kardeşti malum şimdi yok öyle kandırıldık diyorlar) hakimleri başka türlü karar vermezler. Afganistan, İran, Suudi Arabistan'da nasıl kadınlar tecavüze uğrayınca suçlu addedilip taşlanıyorlar bizde de o yola doğru gidiş var:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde abla kanunlar caydırıcı olsa. İnsan canına , insanca yaşamaya kast edenler ağır cezalar alsa . Hatta herşeyden önce şu cahillikten arınıp insan olmayı başarabilse birileri herşey daha iyi olacak . O bahsettiklerini de Allah ıslah etsin diyorum.
      Değerli yorumun için teşekkür ederim. Sevgi ve selam ile.

      Sil
  2. Sade düzen çarklar farklı farklı işliyor bizim ülkemizde Kadının adı olmadığı gibi kadının yeri konumuda yok aslında hani en büyük yerlere mevkilerede gelse yine kadın her türlü cezadan aftan takım elbise giyinerek kurtarıyor erkekler Beyinleri aç çünkü sistem ise geriye geriye gidiyor. Rabbim sonumuzu selamet verir umuyorum Paylaşımın için teşekkür ederim öperim yanaklarından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mayıs zaten bu düzen, çark meselesi bizim gibilerin anlayabileceği bir şey değil. İnanç denildiğinde ahkam kesip inancın ''İ'' sinden anlamayan ezbere yaşayan, sorgulamayan insanlarla çevriliyiz. Sevgi saygının olmadığı yerde karanlık hüküm sürüyor maalesef. Haklısın, sistem geriye geriye gidiyor. Gerçekten diliyorum Allah sonumuzu iyi etsin selamet versin. Bende öperim yanacıklarından. Sevgi seninle olsun :)

      Sil
  3. zaman zaman kızdığım biri ama altı çizilecek pek çok lafından bir de bu sözler ilk okuduğum da helal olsun demiştim.
    Karı kelimesinden her daim nefret ederim ne erkeğin ne kadının keyifli bir cümle içinde bile kullansa fark etmiyor benim için kadınlara hakaret sayıyorum.
    Erkeklerin(istisnalar mutlaka vardır) tek başına ayakta durabilmeleri bile bir kadının eseridir eğer öğrenmeyi ret etmediyse .Hayatın tüm yükünü omuzladıklarını düşünürler yaptıkları sadece para kazanmaya çalışmak. bir reklam vardı benim annem doktor ,mühendis, pastacı ,hemşire,öğreten deyip ilerliyor ya çok sevmiştim onu:)
    Bu konuyu dün konuştuk evde arkadaşımla hatta eşim de yanımızdaydı doğru dediniz ne diyeyim şimdi deyip çekildi:))
    Şiddet hiç bir canlıya yakışmıyor hele ki akıl hediye edilmiş insana kadın ya da erkek.son yıllar da en acıtan da ;biz müslümanız deyip asıp,kesip dövenler:((( eziyet edenler kendilerin de her hakkı görenler:((( keşke anlamını gerçekten söylendiğini anlayıncaya kadar tekrar tekrar Okuyabilseler birilerinin ağzından dinlemeden sadece okusalar:((
    Seviliyorsun güzellik hep mutlu kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o reklamı bende severim. İyi ettin hatırıma getirdin gülümsettin beni ismi güzel Hatice hanım :) Gerçekten öyle ama. Herkes bunun farkında aslında ama bazı şeyleri kadına yüklemek kolay geliyor karşı cinse. Oysa insanız, hayat müşterek. Yük değil yoldaş olmalı insan birbirine.
      Haklısın gerçekten şiddet hiç bir canlıya yakışmıyor. Doğada şiddet yok, hayvanlar arasında şiddet yok. Yalnızca karnını doyurmak için avlanmak ve yuvası saydığı bölgesini korumak için vahşileşiyor hayvanlar. Mecbur kalmadıkça hiç bir canlı kavgaya girişmez. Maalesef akıl bahşedilen insan şiddeti bir rahatlama şekli, öfkeyi bu şekilde dışa vurma, gücünün yettiğini ezme şeklinde kullanıyor. Sana yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapma demiş düşünür.
      Tüm sözlerinize yürekten katılıyorum. haklısınız, benimde duygularıma tercüman oldunuz :)
      Sevgi karşılıklı. Kucak dolusu sevgi selam olsun güzel yüreğinize. Amin. Hep mutlu kalalım inşallah :)

      Sil
  4. https://youtu.be/Qv_jwegGtvY

    Ben de bu reklamı çok çok çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Okan doğru söylemiş. Ama aynı Okan programına fazla zeki olmayan manken kızları çıkartıp onlarla dalga da geçiyor. Biraz iki yüzlülük yapıyor. Kadına şiddet hayvanlıktır diyeceğim hayvanlara ayıp olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki değişmiştir kim bilir :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  6. Yasalar çok yetersiz :( Yeni düzenlemeler yapılmalı.Evlilik programı gibi bir çok programlarda da kadınları aşağılama (erkek adayların kadınların nasıl güleceğine dahi karışması gibi)tarzı şeyler kaldırılmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözlerine tamamen katılıyorum canım. Umarım artık bazı şeyler iyi yönde değişir. Sadece iyi temennilerde bulunabiliyorum maalesef.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  7. Dedikerlinin hepsi doğrum. Noksanı var eksiği yok cinsinden.

    Öyle tuhaf yaklaşım ve bakışlarla karşılaşılan bir ortamdayız ki insan olarak baktığımız her iki cinsten kadının üstünlüğünü ablanır olmaya çeldirecekler aklımızı neredeyse....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplum olarak psikolojimiz yerlerde canım.

      Sil
  8. İnsan olmak, insanca davranabilmek, kendinden güçsüz ve zayıf gördüklerine güç gösterisinde bulunmamak. Bile bile hatalı davranışlarını sürdüren , yanlışta ısrar eden ne çok kişi var sevgili Arzu.
    Caydırıcı cezalar olmadıkça adalete güven de olmayacak sanırım.
    Selam-sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaletin terazisi yere çökmüş durumda güzel öğretmenim. Cezalar caydırıcı olmaktan çok uzak.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  9. Böyle haberleri okudukça içim acıyor, neden bu kadar zor insan olabilmek, saygı duyabilmek anlamıyorum. Umarım bunların hepsi son bulur ve bir daha mağdurların haberlerini okumak zorunda kalmayız.
    Bu arada sondaki söz çok güzel ve doğru bir söz, çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyan gözlerinize sağlık. Teşekkür ederim.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  10. Gayet ciddi konuşmuş bu kez. Hem de doğru. Belki noksanı var fazlası yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum canım.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  11. her cümleye katılıyorum.. Çok yaşadım metrolarda haksızlığa uğrandığında..erkekler sesini çıkarmazken kadınlarımızın yürekli olduklarını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun sevgili Merve. Türk kadını yürekli. Ah birde sesi bastırılmaya çalışılmasa...

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  12. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım bende beklerim😊
    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Evet, kesinlikle..Ben "delikanlı" sözünü çok severim ve delikanlı kadınlar erkeklerden heep daha fazladır bizim coğrafyada nedense..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Delikanlı ve yürekli kadınlarımız :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil