12 Ekim 2016 Çarşamba

Dinle...



Biz bu zamana ve yere misafiriz. Geçip gidiyoruz. Amacımız, gözlemek, öğrenmek, büyümek, sevmek ve sonra eve geri dönmek. 


                                                                        Aborjin Atasözü ...

25 yorum:

  1. Aborjinler bilge... Yedikleri kurtçuklardan özür dileyen, mecbur olduğu için yediğini söyleyen ince insanlar onlar. Çok severim onları... Yüreğinin Götürdüğü Yere Git adlı kitap mıydı onları anlatan? Çok etkilemişti okuduğumda. Çok oldu okuyalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne derece bilge olduklarını şimdi senin sözlerin üzerine daha iyi anladım. Doğaya saygılı olmak ve doğa ile uyumlu yaşamak insana bilgelik katıyor sanırım. Tıpkı senin paylaşımların gibi, doğadan öğreneceğimiz çok şey var.

      Söz konusu kitabı çokça duydum ama okumaya hiç niyetlenmedim. Yaşlı bir kadının uzaklara giden torununa yazdığı mektuplardan oluşuyor diye biliyorum. Okunacaklar listeme alıyorum. İyi ki hatırıma düşürdün. Sağol can.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
    2. Yasemin'in dediği kitap Bir Çift Yürek, onu da listene almalısın Sade :)

      Sil
    3. Alınacak kitaplar listemi oluşturmaya başladım. Yüreğinin Götürdüğü Yere Git ve Bir Çift Yürek' de listemde . İkinize de teşekkür ederim canlar :)

      Sil
  2. Acemi Demirci'nin yorumu ile ben de ne denli ince insanlar olduğunu düşünmeye başladım. Ki Atasözleri de aynı incelikte. Teşekkür ederim sayenizde araştırılası bir konu daha buldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyler paylaşırken yorumlarla da o paylaşıma değer katılıyor ya. İşte bunu çok seviyorum. Paylaşırken herkes birbirinden bir şey öğreniyor , farkında olarak yada olmayarak katkıda bulunuyor. Bende sevgili AcemiDemirci' me teşekkürler ediyorum :)
      Değerli yorumunuz için size de içten teşekkürler.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  3. O kitabı okumalısınız inanıyorumki tekrar tekrar okuyacaksınız.Bir Çift Yürek/ Marlo Morgan (bende isimleri çok karıştırırım Yüreğinin Götürdüğü Yere Git'le) kitabın son kapanış cümleleri içimi çok yakıp çok düşündürmüştü.
    Yürekten sevgive selam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her iki kitabı da okunacaklar listeme aldım sevgili Gezgin. Umarım buradan paylaşmak da nasip olur. Özellikle bazı kitaplar var ki içindeki sözlerle insanın hayatında iz bırakıyor. Böylesi kitaplara ve onları ortaya çıkaran yazarlara ihtiyacımız var. Bu güzel yorumun için teşekkür ederim.
      Kucak dolusu sevgiler, selamlar yüreğine.

      Sil
  4. Marlo Morgan'ın bir çift yürek ve sonsuzluğun mesajı kitaplarıyla Aborjinler hakkın da detaylı bilgi sahibi olmuştum bir yolculuk esnasın da bir mola yerin de aldığım bu kitapları okuduktan sonra ben de birilerine verdim okunsun diye doğaya ve bireye olan saygı hürmet beni çok etkileşmişti hatta dün bir arkadaşımla oradan hatırladıklarımdan konuşmuştuk.İlk kitabı soluksuz okudum diyebilirim çok da etkilenmiştim. sonsuzluğa mesaj da ise çok üzülmüştüm modern ülkelerin çok bilmişlerinin mahvettiği hayatlar oysaki izleyip öğrenecekleri çok şey olması yerine eziyet ve aşağılama,niye insanları köklerinden taşırlar ki :((

    Bizim dinimiz de bize aynı şeyleri söylüyor hayatın şifresi gibi bir söz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözlerinize yürekten katılıyorum. Doğadan öğreneceğimiz çok şey var. Sevgi, saygı en temel kavramlar. Bu kavramlarla yalnızca insana karşı değil doğaya karşı da sorumluyuz. Maalesef insanlık günümüzde değer yargılarından çok şey yitiriyor. Kendine olduğu gibi doğaya da zarar veriyor. Ne yazık ki bunun bilincinde bile değiller.
      Ne kadar güzel düşünmüşsünüz . Kitapları başkalarıyla da paylaşmak ne incelik. Güzeli gören yüreğinize sağlık ismi güzel Hatice hanım. Sadece doğadan değil birbirimizden de öğreneceğimiz daha çok şey var .

      Kucak dolusu sevgiler, selamlar :)

      Sil
    2. Katılıyorum sana canım blogumu da bu yüzden çok seviyorum her yaştan izleyenim ve izlediğim blogcanlarımdan her gün yeni bir şeyler öğrenmek muhteşem bir duygu .Cansın:)

      Sil
    3. Sizde cansınız ismi güzel Hatice hanım. Öpücükler sevgiler benden size :) 💖

      Sil
  5. Abrojinler bile hayata nasıl bakıyorlar. Bizde hala dünyaya kazık çakacağını sananlar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aah ahh. Ne kadar güzel ifade ettiniz Turgay bey. Bu sözün üzerine başka bir şey söylenmez. Sağolun.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  6. Bir çift yürek adlı kitap geldi aklıma.Aborjinleri anlatyordu ve güzel bir kitaptı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında alıcam . Okumayı çok istiyorum :) Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  7. Ne kadar ilginç kızılderiler gibi, Aborjinler de - sevgili Ayşei'nin dediği gibi - bilgeler. OYsa güya biz çağdaş insanlar doğayı yok ediyoruz:( tabii Aborjinleri, Kızılderilileri de....:(

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var olanı korumak, yaşatmak, üretmek dururken yok etmeye ne kadar da meyilli insanoğlu. Doğayla iç içe yaşayan, doğaya saygılı insanların bilge bir yanı var gerçekten. Hep söyleyeceğim ,doğadan öğreneceğimiz çok şey var. Umarım çok geç olmadan bunun farkına varır ve Aborjinler gibi bilge insanların sözlerine kulak veririz.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  8. Aborjinler'in her sözü yaşamda bir yol gösterici niteliğinde, Onlardan öğreneceğimiz ne çok şey var. Sade ve yalın düşünüp doğruları, hayat gerçeklerini vurgulamak...
    "Yüreğinin götürdüğü yere git" Susanna Tamaro'nun eseri. Bir büyükannenin torununa yazdığı ama göndermediği mektuplarla ilgili.
    Ben de çok sevmiştim, çok güzeldi.
    Yorumlar ne güzel bütünlük sağlamış.
    Selam-sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel öğretmenim. Her zamanki gibi çok güzel ifade ettiniz ve paylaşıma ayrı bir anlam kattınız.
      Haklısınız, bu paylaşımın en çok da bu yönünü sevdim. Yorumlar bütünlük sağladı. Birşeyler paylaşmak ve ortak noktalarda buluşmak ne hoş bir şey.

      Kucak dolusu sevgi ve selam ile.

      Sil
  9. Cansın Sade hep böyle Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah şekercağzım. Böyle düşünüyorsan ne mutlu bana.

      Sevgiler selamlar.

      Sil
  10. Ne kadar dogru. Son yillarda hep artarak bu halklarin örnegin kizilderililerin de çok daha dogru yasadigina inancim artiyor. Çagdaslik ve modernlik dedigimiz sey aslinda en zararli bakteri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşam şeklimiz tamamen madde ile çevrelenmiş durumda. İnsan olarak bizde doğanın bir parçasıyız. Doğadan uzaklaşmadan, doğayı yok etmeden bir uyum içinde yaşamalıyız diye düşünüyorum. Bu konuda doğaya saygılı eski toplumlardan örnek alacağımız çok şey var.
      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil