20 Şubat 2017 Pazartesi

SU



27. Bölümden: Şeftali Çekirdeği Kadar Aşk

Şeftali, hayatı öğreten meyvedir. Şeftali, kendi çekirdeğinde sakladığı esrarengiz göz motifi ve onun da içinde gizlediği zehir yüzünden zatem hiçbir zaman herhangi bir meyve olmamıştır. ''Bir Şeftali Bin Şeftali'' yi okuduktan sonraysa, artık şeftali sadece meyve değildir. Eğer dünyadaki bütün insanlar Behrengi'nin ''Şeftali Masalı''nı dinleyerek büyüseydi, dünya daha güzel bir yer olurdu.


30 .Bölümden: Çıkarsız paylaşılan saf mutluluk o kadar eşsiz ve nadir bir güzelliktir ki; onun bu yüzden dünyada daima en çok kıskanılan ve satın alınamayacak tek mutluluk olduğu söylenir. 
Saf'ın , anadillerinde yüzyıllarca ''katıksız'' anlamına geldiğini unutup şimdi onu yalnızca ''salak'' anlamında kullanan milletlerin mutluluğu, saflığını tamamen yitirmiştir. 

Buket Uzuner'in ''Su'' kitabından.


Sevgili Handan'ın 1 Eylül 2016 da armağan ettiği, keyifle okuduğum ve sevdiğim kitaplar arasına giren bu romandan biraz alıntı yaparak merhaba demek istedim. Bir süredir sistemsel olduğunu tahmin ettiğim sebeplerden ötürü bloğuma giremiyordum. Artık blogger' a yazdığım hata bildirim mesajlarından mı, yoksa gönderdikleri mailler ile beni merak edip paylaşımlarımı özlediğini ifade eden blog komşularımın sevgi gücünden mi (büyük ihtimal 2. olasılıkdan olduğunu düşünüyorum) bilinmez , yakın zamanda bloğumun düzeldiğini fark ettim. 
Fark etmenin güzelliğini yaşadığım için mutluyum...

Sevgili Handan , bu güzel kitabı bana armağan ettiğin için bir kez daha teşekkürler. Okurken kulaklarını bir kaç kez çınlattığımı da bilesin...

_Sade_





24 yorum:

  1. "Fark etmenin güzelliğini" bize de yaşattığın için çok teşekkürler Sade.
    Buket Uzuner'in bu güzel kitabını mutlaka okuyacağım.
    Yeniden bloğunun işlerliğini görmek ne güzel. Yokluğun, eksikliğin öylesine belliydi ki.
    Selam- sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten teşekkürler güzel öğretmenim.
      Bende değerli yorumlarınızı özlemişim, sizi de tabii.
      Kitabı sizinde okumanızı çok isterim. İlginç bulacağınızı ve beğeneceğinizi umuyorum.
      Kucak dolusu sevgiler, selamlar...

      Sil
  2. Ah geçen gün bu başlığı gördüm, Sade yazmaya başlamış ne güzel dedim ama daha yayına girmemişti. Sen yayımladığında da okuma listesine düşmemiş. Makbule Hanım haber vermese göremeyecektim bak.

    Kitabı beğendiğine sevindim :) İkinci kitap Toprak da çok güzeldi :)

    Ben de "Bir" e bakarken kulaklarını çınlatıyorum, onu da vereceğim bir gün inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, kitabı gerçekten beğendim. İlgi duyduğum konulara ışık tuttu. Hikayenin Kadıköy' de geçmesi de cabası zaten :)

      Makbule öğretmenime teşekkür ediyorum haber verdiği için.

      Bir de ''Bir'' i sabırsızlıkla bekliyoruuum :))
      Bolca sevgiler, öpücükler sana :)

      Sil
  3. Hatırladım o kitapla ilgili paylaşımını, alıntılar o kadar güzel ki, saf=katıksız hakikaten öyledir ama şimdi salak anlamında kullanıyorlar halbuki saflık en güzel erdemlerden biri. Hiç Buket Uzuner okumamıştım, iyiymiş:) çok teşekkürler Arzu'cuğum, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buket Uzuner saf sözcüğünün anlamını çok güzel ifade etmiş. Satırları okuduğumda ona hak verdim doğrusu. Yazarın bu kitabını çok beğendim. Devam kitabı olan Toprağı da ilk fırsatta okuyup sizlerle de paylaşmak istiyorum. Beğenmene çok sevindim Müjde ablam :) Değerli sözlerin için bende teşekkür ederim.
      Kucak dolusu sevgiler sana.

      Sil
  4. Dün gece D&R da görmüştüm okumam gerektiğini hissettim:) uğradığım da hala raftan göz kırpıyorsa alayım:) Farkındalıklarımıza ışık tutan kitapları seviyorum. Aeden i (Azra Kohen)okudum bir iki sayfası kaldı bitireceğim şimdi onda da bildiklerimize bir kez daha dikkat etmeye özen göstermek zorunda olduğumuzu gördüm.
    Sevgiler teşekkürler su gibi aziz ol güzellik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah ismi güzel Hatice hanım. Alırda okursanız eğer benimde kulaklarımı çınlatmayı unutmayın emi :) Aeden' i okumadım ama eğer sen söylediysen elbet güzeldir. En kısa zamanda alıp okuyacağım inşallah. Okuduktan sonra bende buradan sana göz kırparım ;) :)
      Değerli yorumun için teşekkür ederim. Sende su gibi aziz ol, ismi güzel, kendi güzel Hatice hanım. Sevgi, selam sana.

      Sil
  5. SADE! Oh be ne güzel ses vermen yazını görünce çok sevindim çok. Sevgili Handan "BİR" kitabını da bana hediye etti laf aramızda daha okumadım şuan okumakta istemiyorum eğer yapabilirsem onu ona yakışır bir yerde okumak istiyorum :)
    BUket Uzuner'in bir romanını okumuştum ama ismini anımsıyamadım çok balık hafızasıyım üzülüyorum böyle okuduğum kitapları, filimleri hemen anmsamayınca. Ama dönünce "Su" okuyacağım öyle güzel anlatmışsın ki. Yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gezgin, uzun bir aradan sonra özlem duyulan bir dosta kavuşmak gibi hissettirdi sözlerin . Teşekkür ederim sana.
      BİR kitabını bende merak ediyorum doğrusu. Okuduğun vakit belki kitapla ilgili görüşlerini de paylaşırsın , olmaz mı :)
      Su kitabını bende yakın zamanda okudum , sevgili Handan duymasın :) Sana hak veriyorum. Bazı kitaplar var ki ona yakışır yerde okunmalı. Ve zamanı geldiğinde...
      Hafızayla ilgili kendine haksızlık etme lütfen. Öyle koşturmacalı, zamansız bir çağda yaşıyoruz ki, ben bazen bir gün önce yediğim şeyi unutuyorum inan. B12 kullanmak lazım sanırım :)
      Değerli yorumun için teşekkür ederim sevgili Gezgin. Umarım Su kitabını da okur ve beğenirsin.
      Seninde yüreğine sağlık. Kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  6. Her uğradığımda kepenkler kapalıydı. Nihayet sevindik.

    O güzel paylaşımlara, içtenliğe yeniden kavuştuk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş bir karşılama bu. Hoş mu hoş buldum. Sende çok hoş geldin kuşların annesi :)
      Elde olmayan bir sebepten kapalıydı kepenkler. Kavuştuk şükür :)

      Sil
  7. Ben yorum yazdım sanıyordum. Baktım, ya yazdığımı postalamadım ya da aklımdayken kalktım bilgisayarın başından. Yerini tura mı ilkinin bilmeme ama, bu onun yerine.


    Buket Uzuner, çok sevdiğim bir yazar.
    Hüdaydalısından selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumlarının ikisi de geldi sevgili ACEMİDEMİRcim. Bugün bloğa zaman ayıramadım, ancak açabildim dükkanı üzgünüm :) Her yorumun ayrı güzel. O yüzden istediğin kadar yaz, iki-beş...hepsi değerli benim için.
      Kitabın devamı olan Toprağı da okumaya ve burada paylaşmaya niyetliyim...Yazar ile yakın semtlerde oturduğumuzu bilmek de ayrı bir hoşluk benim için.

      Tekrar hoş geldin. Benden de hüdaydalısından selamlar :))

      Sil
  8. Su kitabını okudum ama Ben seni Çok Çok Çok özlemişim yaaaaa Her yerde yazasım gelmiş :))) Hoş geldinnn Canım Benimmm :))))) Çok güzel bir kitap Öperim severim seni :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli kız :))) Çok hoş buldum şekercağzım yaa. Bu ne güzel bir karşılamadır canım benim :) Yüreğini severim senin. Bende özledim çok. Kitabı okuyan gözlerine, seven yüreğine sağlık. Sende seviliyorsun. Öperim yüreğinden :)

      Sil
    2. Şimdi yine geldim Bakayım Sadem ne yaptı diye ohooo Çok güzel olmuş tema En sevdiğim renkler turuncu Mor ve Sarı eskiden turuncu ile çok birbirimizi sevmezdik yaş aldıkça daha çok sever olduk birbirimizi :)))) Güle güle kullan canım benim :))

      Sil
    3. Hoş geldin şekercağzım :) Beğenmene sevindim. Hahaa eskiden çook eskiden bende turuncudan hoşlanmazdım :)) Artık turuncu ile aramız iyi. Blogda da hoş durdu. Teşekkür ederim içten sözlerine. Öperim :)

      Sil
  9. Öyle bir dönüş olmuş ki, blog da elden geçmiş. Yeni hali de çok güzel. Yine kahve kokulu. İçten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim içten sözlerine can :) Bir parça doğa, biraz ışık, biraz renk kattım bloğa. Böylesini daha bi sevdim. Ve tabii dediğin gibi illa kahve kokulu ;)

      Sil
  10. Tekrar yazdığınızı görmek ne güzel Buket Uzuner'in su kitabını okumamıştım not ettim emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Okuyan gözlerinize sağlık. Kitabı beğeneceğinizi umuyorum. Roman olmasının yanında Türklerin kökenine ve kadim geleneklere ışık tutan bir kitap. Devamı olan ''Toprak'' kitabını da okumayı düşünüyorum. Okuduktan sonra burada da paylaşacağım inşallah.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  11. Canım Sademmmmm özlemişim seni.
    Ne güzel burdasın yine
    Su'yu okudum dönüp dönüp tekrar okumak gerek diyorum . Kadim topraklarda yaşayan yaşamış Defne Kaman ve niceleri suyun sonsuz bilgeliği devamında Toprakta yeşermesi nice umutların
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tigris, elde olmayan aksaklıklar oldu yazamadım belki ama arkadaşlıklar, dostluklar aksamıyor şükür. Budur beni mutlu eden.
      SU okundu ama dediğin gibi bir süre sonra dönüp tekrar okunması gereken bir kitap. Şimdi sıra Toprakta.

      Özlemişim, sevgiler :)

      Sil