11 Kasım 2016 Cuma

Söz

Bazen sadece durup,doğayı seyretmek gerek.
Her şey nasılda uyum içinde..
DOĞA! Kimine bir ÖYKÜ, kimine bir ROMAN.

......Özdemir  Âsaf

Doğadan şehrin ortasına, balkonumuza gelen küçük misafir. 

20 yorum:

  1. Çekirge mi o :) Yaşlanıyorum gözüm görmüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence gayet güzel görüyor canım :) Ta kendisi, çekirge o :) Üçüncü kattaki balkona nasıl gelmiş merak ediyorum doğrusu.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  2. Çekirgecik:)))ah benim Bücürük görmesin, maalesef ilk kez gördüğü çekirgeyi parçalarına ayırmıştı:((şimdi yapmıyor ama ben de balkonda görürgörmez alıp bahçeye atıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedilerin harekete karşı müthiş bir algısı var Müjde abla. Kertenkele görünce üzerine atlayıp onu kendine oyuncak yapan bir kediye şahit olmuştum. İlginç ama güzel hayvanlar kedicikler :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  3. Pek de kısa olmayan bir aradan sonra, ailedeki sağlık sıkıntılarından da bahsetmişken gördüğüme sevindim. Umarım her şey yolunda?

    Hiç kışlıklarına gitmeye niyetli değil galiba o çekirge de buradaki kelebekler ve arılar da. Pastırma yazının keyfini tek insanlar çıkarmıyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kuşların annesi. Kısmen yolunda diyebilirim :)
      Dilerim bireysel olarak da , ülke olarak da en kısa zamanda huzura kavuşuruz.
      Şehrin ortasında, apartmanın üçüncü katındayız. Nereden çıktı geldi, nasıl geldi hiç anlayamadım. Haklısın pastırma yazının keyfini onlarda çıkarıyor belli ki. Doğa bizi şaşırtmaktan hoşlanıyor galiba :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. Özdemir Âsaf ne güzel söylemiş sevgili Sade. Doğa kimimiz için bir öykü, kimimiz için de bir roman yazıyor. Korkusuzca 3. kata çıkan çekirgecik için roman değil ama, öyküler kurguladım. Doğaya geri dönüşü nasıl olacak acaba?Yerini-yurdunu özlemiştir. 3. sıçrayışını yapmış mıydı acaba...?
    Selam-sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akla türlü öyküler geliyor güzel öğretmenim. Belki bir rüzgar dalgası sürükledi onu buralara, belki keşif merakı. Ağır hareketlerinden epey yorgun olduğunu düşündürdü bana. Annemin sevdiği sardunya çiçeğini mesken edinmiş kendine. Şimdilik hala balkonda. Hayat yolculuğu nereye varır bilinmez...

      Benden de kucak dolusu sevgiler, selamlar.

      Sil
  5. Uçmuş da gelmiştir. Börtü böceği çok severim ben, örümcek, çekirge, salyangoz, bayılırım hepsine :) Sivrisinekle karasinek hariç :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen böyle saydıkça içim bir hoş oluyor. Börtü böcek fobim harekete geçiyor :) Istem dışı korkuyorum onlardan. Yoksa bir sorunum yok :)) Neyseki arada pencere camı vardı rahat rahat izledim çekirgeciği.
      Sivrisinek, karasinek konusunda aynı fikirdeyiz 😄

      Sil
  6. Şehir hayatından bunaldıkça doğanın kıymetini daha iyi anlıyoruz. Doğa insana hayat veriyor. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beton yığınlarının arasında kayboluyoruz. Yeşile, doğaya hasret yaşıyoruz gerçekten. Haklısınız doğa insana hayat veriyor.
      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  7. Şehir hayatında bir çekirge görmek sanki uzaylı görmüş gibi insan hissediyor bazen bazende insan üzülüyor her yerimiz öyle beton ki görülecek ne bir ufuk ne dağ ne bayır kaldı :( Çocuklarımız numunelik olarak göstermelik bir şeyler kalır mı bilemiyorum :( Yazın çok güzel artık dön sahalara cancağızım ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah şekercağzım iyi söyledin. Dört bir yanımız beton yığınlarıyla dolu. En son toprağa nezaman bastım, bir ağacı nezman kucakladım, toprağa nezaman bir tohum ektim acaba. Hatırlamıyorum bile. Desene toprakmı kaldı? İyiye gitmiyoruz maalesef. Bizden sonra gelecek çocuklara ne bırakıcaz bilemiyorum ve bu beni endişelendiriyor.

      Sağolasın düşünceli güzel can. Sevgiyle selam ile :)

      Sil
  8. Müjdeyle ortak bir anımız varmış demek:)) BADEM 4-5 yaşlarındayken balkon da bulmuş tesadüfen gördüm ağzın da bir karaltı önce başka bir şey sandım hani kuyruklu var ya:)) eşime koş çabuk al ağzından onun diye seslendim meğer çekirgeymiş oyyy nasıl kızmıştı bize onu aldık diye:))
    elime ayağıma değmediği sürece sakıncası yok etrafta olabilirler:)
    seyrede dalıp gideceğimiz doğa da kalmadı ki ne güzel olurdu oysa mutfak penceremdeki saksılarda ki yeşillikleri çok seviyorum inş bu kadarıyla yetinmek zorunda bırakılmayız.
    Sevgiler kucak dolusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek hemen her kediciğin böyle bir deneyimi var :)

      Doğa gittikçe yok oluyor. Dolayısı ile doğada yaşayan canlıların yaşam alanları gittikçe daralıyor. İnsana yakışan yok etmek değil, var olanı yaşatmak. Keşke bunun farkına varabilseler...

      Benden de kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  9. Ay ne güzel bir misafir öyle ben çok severim hele de ötmesini bana çok huzur verir sonbaharın son günlerini sizin balkonunuzda geçirmesi çok hoş. Sevgili Sade o sıcak yerleri sever diye bilirim onu da sizin "yuvanızda ve yüreğinizde"hissedip gelmiş diye düşünüyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım negüzel bir düşünce bu :) Her sözüne içten teşekkürler güzel yürekli dost. Misafirimiz yer değiştirdi. Artık balkonumuzun hemen önündeki kiraz ağacında. Sanırım yaralı. Umarım hayat yolculuğunda onun için herşey yoluna girer.

      Kucak dolusu sevgiler selamlar.

      Sil
  10. Ne güzel söylemis en sevdigim sairlerden biri 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Güzel söylemiş gerçekten :) Şairin yüreğine sağlık.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil