4 Ekim 2016 Salı

Yemek





İzmir'de bir grup genç pazar çarşı dolaşıp atılan sebze ve meyvelerden seçtiklerini bir araya getirip, yemek yapıp dağıtıyorlar. Sevgi ve yararlı olmanın insana ne kadar da yakıştığını gösteren görüntüleri izlerken bir yandan da aklın yaşta değil başta olduğunu, harekete geçmek için konum , mevki , zenginlik vs.'nin değil önce insan yüreğinin en temel güç olduğunu gayet güzel gösteriyor insana. Yemekler son damlasına kadar dağıtılıyor. Keşke sonsuz olan sevgide böylesine cömert dağıtılsa. 

Bir süredir buralarda değildim. Sessizliği içimi ısıtan bu görüntüler ile bozmak istedim. İnsan hayatı da tıpkı mevsimler gibi. Bazen yazı yaşıyor, bazen hazan mevsimini. Bazen çiçek açıyor, bazen yaprak döküyor. Mevsimler değişiyor, insan değişiyor. Değişim hep var ve var olmaya devam edecek. Bayram arefesi aile içinde bazı sağlık sorunları peş peşe yaşandı. Bende dahil. Bu süre içinde bloğuma girecek enerjim de yoktu, moralim de. Bu zaman zarfında beni merak edip mesaj yazan, tekrar tekrar nasıl olduğumu soran blog dostlarıma gönülden teşekkür ederim. Her bir mesajınız bana moral ve güç verdi. Sevgi ve dostluğun mesafe tanımadığını, ete kemiğe bürünmeden de kalpten kalbe ulaşabildiğini bir kez daha anladım. Mesajların sahibi dostlarımın da beni anladığını görmek mutluluk verici. Bence bu çok büyük bir hazine. Dilerim bana yansıttığınız sevgi sizlere de kat kat artarak geri dönsün. Şu an benim için her şey çok daha iyi şükür. Blog dostlarıma kucak dolusu sevgi ve selam ile.

_Sade_ 

14 yorum:

  1. Geçmiş olsun Sade, günlerdir aklımdasın bir becerip mail atamadım. Hem nasılsın diyecektim hem de kitabını aldım haberin olsun :)

    İzmir'li gençlere bayıldım. Neyse ki hâlâ iyi insanlar var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Handan. Hem iyi dileklerin hemde kitap için :) Bu kitap haberin beni nasıl mutlu etti bilemezsin. İlk fırsatta bir araya gelmeli ''Bir'' olmalıyız ;)
      İzmirli gençler bir harika. Haklısın , neyseki hala iyi insanlar var :)
      Görüşmek dileği ile. Kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  2. Bu büyük, yüce gönüllüler sayesinde hala güzel kalabiliyor bu dünya. Var olsunlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var olsunlar, artarak çoğalsınlar, sevgiyi çoğaltsınlar.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  3. Açıkçası ben de sizi merak ettim.İyi olduğunuza ve döndüğünüze sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende sizleri gördüğüme sevindim :)

      Kucak dolusu sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. Tekrar bloğunda olman ne güzel sevgili Sade. Kaliteli yayınlarını, güzel yorumlarını özlemiştik. Rahatsızlıklar konusunda geçmiş olsun. Düzenimizi bozan her rahatsızlık moralimizi de bozuyor.
    Bir aydır ben de İzmirdeydim. Ben de bloglardan uzun bir süre uzak kaldım. Kızımın bir bebeği dünyaya geldi.
    İzmirli gençlerin davranışı insanın içini ısıtıyor. Dünya böylesi gençlerle güzel. Umutlanmak insana enerji veriyor.
    İzmirde tanıştığımız aydınlık yüzlü, çağdaş fikirli gençler örnek olacak nitelikteydiler.
    Teşekkürler. Selam-sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerinize ve iyi dileklerinize çok teşekkür ederim güzel öğretmenim. Demek aileye bir bebek geldi. Ne güzel bir haber bu. Kızınız adına da , sizin adınıza da çok sevindim. Dilerim aileye şans ve mutluluk getirir bu güzel bebek ve kendisi de şanslı, mutlu bir bebek olur. Onu uzaktan uzaktan öpüyorum.
      İzmirli gençlerin davranışı gerçekten de insanın içini ısıtıyor. İnsana en çok yakışan böyle sevgi ve fayda içeren davranışlara ihtiyacımız var. Uzaktan da olsa buna şahit olmak benim için de mutluluk verici oldu.
      Bende yorumlarınızı özlemişim. Teşekkür ederim her şey için. İçten sevgiler, selamlar.

      Sil
  5. Ne mutluluk böyle gençlerin olması. Çoğalmaları dileğimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluk verici gerçekten. Hem mutluluk veriyor hemde bir umut doluyor insanın içine. Dileğinize gönülden katılıyorum. Çoğalmaları dileği ile.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  6. Gençlik umutlarımı yeşertti, ne güzel görüntüler böyle :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın içine umut doluyor öyle değilmi sevgili Calimero :) Dilerim bu tarz davranışlar insanlar arasında artarak çoğalır. Zor gibi görünsede umut hep var :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  7. Sosyal medyada o videoyu izlediğim de çok duygulanmıştım,güzel kalpli insanlar çokkk uzun yıllar yaşasın istiyorum bu güzel gençleri tebrik etmemek mümkün değil. Sevgiler güzellikler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizinle aynı dilekleri paylaşıyorum. Bu dünyanın güzel kalpli insanlara ihtiyacı var.

      Kucak dolusu sevgiler , selamlar benden de.

      Sil