7 Ekim 2016 Cuma

The Last Of The Mohicans (Oud cover) by Ahmed Alshaiba





Gününüze güzellik katması için siz bu cover' ı dinlerken , günüme güzellik katan bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Daha önce de bindiğim iett otobüslerinde şahit olduğum bazı anılarımı burada paylaşmıştım. Bu öğlen onlara bir yenisi eklendi. Önümdeki koltukta birbirini tanımayan iki teyze oturuyordu. Bir yerden muhabbet açıldı ve sohbet etmeye başladılar. Nerelisin, nerede oturuyorsun diye devam eden sohbetten sonra teyzelerden cam kenarında oturanı yeni yaşadığı bir olayı anlattı. 

Bir kaç gün önce para çekmeye gitmiş. Ardından fatura yatıracakmış ama şeker hastası da olduğundan birden kendini kötü hissetmeye başlamış ve faturayı yatırmadan evine dönmüş. Eve geldiğinde çantasında cüzdanını aramış fakat bulamamış. Biraz düşününce anlamış ki parasını çektikten sonra cüzdanı çantasına koyduğunu sanarken yere düşürmüş. Üzülmüş haliyle. 
Aradan biraz zaman geçmiş ki kapısı çalmış. Teyzenin anlattığına göre 2 metre boylarında genç bir adam elinde teyzenin cüzdanı ile kapının önünde duruyormuş. Teyze hem cüzdanının bulunmasına hem de genç adamın evi nasıl bulduğuna şaşırmış .

Genç adam anlatmış; 
Meğer bu kişi teyzenin evine yakın bir mahallede bulunan fatura yatırma merkezinin sahibiymiş. Cüzdanı bulduktan sonra belki bir kimlik , bir adres bulurum düşüncesiyle cüzdana bakmış ve teyzenin yatırmayı sonraya ertelediği su faturasını görmüş. Fatura üzerindeki adresi okuyunca cüzdanı aynı adrese götürmeye karar vermiş. Ve böylece cüzdanı tam da sahibine ve içindekilerde eksiksiz olarak teslim etmiş. Teyze keyifle anlatıyordu bu olayı. İçinden para bile almamış, İsteseydi alabilirdi, nerden bilicemki. İyi insanmış... Diğer teyze de ''demek hala iyi insanlar varmış ''diye karşılık verdi. Anlatırken ses tonları biraz yüksekçeydi. İster istemez bende kulak misafiri olmuş oldum onlara ama duyduklarım günümü güzelleştirmeye yetti. Evet gerçekten de hala iyi insanlar var. O genç adamı tanımıyorum ama selam sevgi olsun o yüce gönüllü adama.


_Sade_

14 yorum:

  1. O kapıya dek elinde bulduğu cüzdanla gelen güzel insanları klonlasak mı diyorum...

    Çok güzel odu akşam akşam böyle bir insanın varlığından ve teyzenin sevincinden haberdar olmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ahh ne güzel söyledin canım yaa :) İmkan olsa, klonlasak bence de. Güzellikler seninle olsun.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  2. Böyle sağlam karakterli insanlara selam olsunnnnn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam olsun. Selamların en güzeli olsun :) Benden de sana selam canım :)

      Sil
  3. Teyzenin parası helal Yüregi ne kadar temizmiş ki dönmüş gelmiş ellerine konmuş Böyle güzel insanlar hep olur inşallah Cancağızım Güzel anlatım Öperim yanaklardan ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylersin cancağzım. Helal para helal süt emmiş birinin elleriyle dönmüş sahibini bulmuş. Bende öperim yanaklarından.

      Sevgi ve selam can.

      Sil
  4. Ohh hem dinledim, hem okudum. İyi geldi Sade, teyze de çok şanslıymış ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi yaptın sevgili Gökçe. Ooh şifa olsun ruhuna :)
      Haklısın evet teyze gerçekten de şanslıymış. Bende bu hikayeye kulak misafiri olarak da olsa şahit olduğum için şanslı hissettim kendimi :)
      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  5. Eski tabirle kayıp 5 kuruş olsa bile insanı üzüyor o teyzenin üzüntüsünü düşündüm :(ve arkasından gelen sevinçi:) ona o sevinci yaşatan insana yürekten sevgi selam benden de olsun.
    Çok sevgi ve selamlar sanada gelsin güzel insan Sevgili Sade.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hikayeyi dinlerken peş peşe farklı duygular yaşıyor insan. Sonu güzel bittiği için bende mutlu oldum :)
      Benden de kucak dolusu sevgiler selamlar sana sevgili Gezgin. Öperim o güzel kalbinden . Sağlıcakla kal.

      Sil
  6. Bu güzel yazıya nasıl yakışmış bu müzik ruhuna, yüreğine sağlık.
    Okudukça ,gördükçe yüreğim aydınlanıyor bir nebze,o kalpler çoğalsın bu güzel davranışlar bulaşıcı olsun .
    Sağlık ve güzellikler için de ol canım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürekten amin diyorum bu dua niteliğindeki sözünüze . Okuyup hisseden yüreğinize sağlık. Şarkı da şifa olsun ruhunuza :)

      Kucak dolusu sevgiler, selamlar.

      Sil
  7. Otobüs teyzelerin muhabbeti de hiç bitmez :)) Allah'ın sevgili kuluymuş ki iyi bir insan evladıyla karşılaşmış. BU arada cover harikaa, bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz :) Yapı itibariyle erkeklere oranla daha konuşkan olduğumuz için özellikle iki teyzenin yan yana gelince konuşmaması pek mümkün değil gibi. Bende otobüslerde sık rastlıyorum bu duruma. Fakat bu sefer anlatılanlara gönüllü kulak misafiri oldum. Gerçekten Allah'ın sevgili kuluymuş teyzemiz. Bu müziğin ait olduğu filmi de ayrıca severim. Cover şifa olsun ruhunuza.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil