20 Ağustos 2016 Cumartesi

SatırArasıMim #1



Gökkuşağı gibi rengarenk blog dostları. Merhaba.

Sevgili ACEMIDEMIRCI ve Blogger' a yeni katılan komşum Özgürlük Savaşçısı' n dan MİM daveti aldığımı gördüm. O halde davete icabet edelim .Bakalım neler sormuşlar.

1 - Nasıl blog yazmaya başladınız? 

Bundan 8 yada 10 yıl kadar önce, gönül dostumun bana şöyle dediğini hatırlıyorum. '' Yaz, ne olursa olsun yaz. Başkaları saçma bulur yada beğensin diye düşünme. Bir cümle bile olsa yaz.'' Ve sonra bana Blogger' dan bahsetti. Bu sayede Blogger ile tanışmış oldum. Benim gibi bazı şeyleri konuşarak değilde yazarak daha rahat anlatanlar için ve paylaşmayı sevenler için Blogger uygun bir yer. Bilgisayar ortamındaki evimiz. 

2 - Bloğunda daha önce yazmadığın tarzda yazsan bu ne olurdu? 

Bloğumda istediğim her tarzda yazıyorum aslında. Bazen kendi duygu ve düşüncelerimi, bazen hayata yön veren bir sözü, bazen okuduğum bir kitabı, bazen yine hayatımıza yön verecek bir videoyu. Hepsinde amacım sadece yazmak ve paylaşmak. Blogger' ın da güzel tarafı bu bence. 

3 - Bloglarda okumayı en çok sevdiğin konular nedir?

Emek verilmiş, içten ve kendince yazılmış paylaşımları okumayı seviyorum. Faydalı ve okuyana bir şeyler katan her  paylaşım kabulümdür. Özellikle beni çocukluğuma götüren, okurken hayallere daldıran, çektiği fotoğraflarla kendi gözünden bize hayatı gösteren blogger komşularımın paylaşımları bana keyif veriyor. 

4 - Hayatta en çok yapmak istediğin üç şey nedir? 

Evet. Yapmak istediğim şeyler var. Sayısı da üçü epeyce geçiyor. Madem üç tanesi soruldu söyleyeyim.

*Refleksoloji öğrenmek istiyorum. Sağlık konusunda yardıma ihtiyacı olan insanlara , hiç olmazsa kendi çevremdeki insanlara bu vesile ile faydalı olmak istiyorum.

*Gitmediğim memleketleri gidip görmek, oraların havasını solumak, insanıyla sohbet etmek istiyorum.

*Son olarak çok sevdiğim '' Nadide Hayat'' filminde Nadide hanımın repliğini paylaşmak istiyorum

“Bu hayat benim. Yarısını başkaları için harcadım.
Geriye ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum…
Belki kırk yıl belki bir gün…
Geriye kalan hayat benim ve ben nasıl istiyorsam öyle geçecek.
Ben bu gemiden mutlu ineceğim…”   

Şu hayatta kendisi olmak isteyen bir insanın duygularını en güzel ifade ettiği cümlelerden bence. 
*Daha çok farkında olmak istiyorum. Çoğu insanın yaptığı gibi kendini kandırmak değil, kendim olmak ve öyle yaşamak istiyorum. Tüm çabam bunun için :)

MİM'in devamı için özellikle isim belirtmek istemiyorum. Bu soruları yanıtlamak isteyen tüm blog komşularım davetlidir. ACEMIDEMIRCI ve Özgürlük Savaşçısına içten teşekkürler :)
_Sade_


28 yorum:

  1. Kendini kandırmak zaten dünyanın en saçma işi, bu ülkenin yarısı bunu yapıyor:( kendini kandırıyor ama farkında da değiller. Refleksoloji ilk kez duyuyorum. Hastalara yardımcı olmak istiyorsun, ne kadar iyisin..umarım tüm dileklerin gerçekleşir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözlerinde haklısın Müjde abla. Kendini kandırmak sorgulamamaktan ileri geliyor sanırım.
      Refleksoloji ayak tabanına küçük parmak hareketleri ile baskı uygulayarak yapılan bir çeşit masaj diyebilirim. Ayak tabanında organlarımıza giden sinir noktaları var. Bu masaj ile sinir noktaları uyarılıyor. Kökeni uzak doğuya uzanıyor. Bir araştır derim :) Değerli yorumun için çok teşekkürler.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  2. Canım Sademmm ben de senin yazılarını büyük bir keyifle okuyorum öyle bir gönül bağımız var ki yüreğim bunu çok iyi biliyor.
    Umuyorum ki yapmak istediğin bütün herşey gerçekleşir sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tigrisim sen ne güzel yürekli bir insansın. Sözlerin böyle derine derine işledi :) Gönülden gönüle bir bağ kurmuşuz ne mutlu bize. Güzel sözlerine amin diyorum canım. Yürekten teşekkür ediyorum sana.
      Kucak dolusu sevgilerimle.

      Sil
  3. Canım ya sen bana çok benziyorsun.Hayat felsefen yazdıkların.Sanki ikizim yazıyor.Refleksoloji benim de ilgimi çekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooh ne güzel sözler bunlar. Çok teşekkür ederim canım öyle hissediyorsan ne mutlu bana :) Ortak duygularda buluşmak çok güzel.
      Refleksoloji eğitimini biraz araştırdım. Bir iki kursla görüştüm. Fakat gördüm ki maalesef bu konuda da yeterli bilgiye sahip olmayan, sadece para kazanma amacı güden yerler var. Refleksolojiyi doğru öğrenmek için eğitim alınacak yeri iyi araştırmalı . Değerli yorumun için çok teşekkürler :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. Çok güzel sözler gerçekten de,umarım gerçekleştirmeyi başarabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım başarabiliriz :) Bunun için amin diyorum :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  5. "Benim gibi bazı şeyleri konuşarak değil de yazarak anlatanlar ve paylaşmayı sevenler için blogger uygun bir yer." diyorsun sevgili Sade. Bu cümle beni epey düşündürdü. Oysa çok güzel iletişim kuruyorsun.
    İlginç bir rastlantı; Refleksoloji çok ilgi duyduğum bir çalışma.
    8-10 yıl önce Kaş'ta işini çok iyi yapan bir uzman uygulamıştı.
    Bana geçmişim, rahatsızlıklarım konusunda açıklamalar yaptı. Tüm tahminleri doğruydu.Çok şaşırtıcıydı.
    Güzel, içten bir mimdi. Teşekkürler.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Benim güzel öğretmenim. Sizdeki bu duyarlılığı, bu farkındalığı çok seviyorum. Hani kimi insanlar vardır bilirsiniz, hitap etmeyi iyi bilir. Konuşurken daha rahat ifade eder kendini. Kimiside vardır hani konuşurken de iyi iletişim kurar fakat yazarak daha rahat anlatır kendini, bazı şeyleri. Çocukken çok hareketliydim. Arkadaşlar arasında bütün oyunlara dahil olurdum, hatta bensiz oyun oynanmazdı. Sonra zaman geçti çocukluk ve ergenlik döneminde yaşanan bazı olaylar beni içe kapanmaya itti. Duygularımı içimde yaşadım. Bu yüzdendir sanırım yazarak daha rahat ifade ediyorum kendimi. İnsanlarla iletişimim hep iyi olmuştur. Özellikle iş hayatına başladıktan sonra bir çok engeli aştım. Bu konuda beni en iyi anlayacak insanlardan biride sizsiniz ,şüphem yok. Çok teşekkür ederim bu duyarlılığınız için. Sözleriniz benim için değerli.
      Refleksolojiyi ne zaman olur bilmiyorum ama hayatımın bir döneminde mutlaka öğrenmek istiyorum. Tıpkı ismim gibi arzu ediyorum. Sizinde refleksoloji ile tanışmanız benim için hoş oldu. Ortak duygu ve düşüncelerde buluşmak çok güzel.

      İçten sevgilerimle, selam ile.

      Sil
  6. Refleksoloji ben de ilk kez duydum bir çeşit masaj diyince aklıma rahmetli babannem ağlayan küçük cocukların ayak tabanlarına elini suya batırarak masaj yapardı. Sene 1960 larda nedense beni o yıllara taşıdı bunu da niye yazdım bilemedim:)
    "Nadide Hayat " o repliği hatırlatmanızda çok iyi oldu kendi adıma sevindim.
    Sevgi selamlar olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiki yazdın sevgili Gezgin :) Babaannen ile ilgili paylaştığın bu hatıra benim için çok hoş oldu. O da bir çeşit refleksoloji yapıyormuş ve farkında bir insanmış belli ki. Nurlar içinde yatsın .
      Nadide Hayat filmini sıkılmadan tekrar tekrar izleyebilirim. Verdiği mesajlar ve Demet Akbağ' ın oyunculuğu görmeye değer :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  7. Çok güzeldi, çok severek okudum cevapları. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende teşekkür ederim :) Okuyan gözlerinize sağlık.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  8. Bence bi insan kendisi için yaşayamaz..Sürekli attığımız adımda başkaları içinde sonuç ne olacak düşüncesi yapacağımız atağı frenliyor..Bilmem bende böyle oluyor.. Umarım hayallerini gerçekleştirirsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel söylemişsin sevgili Ömer. İnsan sadece kendisi için yaşayamaz. Bencillik olur bu. Attığımız adımlarda düşünceli ve duyarlı olmak hem bizim için hemde karşımızdaki insan için daha güzel, daha insanca olur. Umarım hayallerimizi gerçekleştiririz :) Değerli yorumun için çok teşekkürler.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  9. Güzel bir Mim olmuş Yazıların duruşun hayata bakışın farklı bunu ben hissediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerine eyvallah sevgili Mayıs :) Sanırım hepimiz biraz farklıyız. Bizi birbirimize yaklaştıran da bu ;)

      Kucak dolusu sevgiler, selamlar.

      Sil
    2. Senin farklılığın Naifligindir O hissiyat var bende bilmiyorum İkizler burcuyum Hislerim kuvvetlidir :) :) Şaka değil gerçek

      Sil
    3. Astrolojiye öyle düşkün değilim ama biraz ilgim var. O yüzden doğrudur, inanırım sana sevgili Mayıs :) Çevremde bir hayli ikizler burcundan yakınım var .
      Teşekkür ederim güzel sözlerin için :)

      Sil
  10. ''Yaz'' Yazmak yükünü hafifletir yüreğin, denmemişi demeye, derinde kalmış tüm duyguları cümlelerle ifade etmeye , yavaş yavaş çözüp seni yeniden var etmeye çok yardımcı olur. Herkes bir şey der, ama sen ne dersin, ne hissedersin onu yaz :). Harflerin birleştirici gücü kendimizi bulmaya yardım ediyor. Yürekten, kaleme kurduğun bağ daim olsun gönlü güzelim:)
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözcükleri dinledim, ruhuma kattım. Hala tebessüm ediyorum okurken ve harflere dokunurken gönül dostum, güzel candaşım, güzel can. Hislerimiz deep, sözcüklerimiz deep siz :) Bu sözleri en iyi sen anlarsın.
      Teşekkür ederim.

      İçten sevgilerimle...

      Sil
  11. Bir Nadide de sensin, farkında olan ve farkındalığı arttırmaya çalışan. Sevgi, selam ve aşkla kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Calimero güzel bakan güzel görür, eyvallah. Bolca tebessüm ettim sağolasın. Bence aramızda başka Nadideler de var ;)

      Kucak dolusu sevgilerimle, selam ile <3

      Sil
  12. yüreğine sağlık çok beğenerek izlediğim filmin en güzel sözlerini okumak da ayrıca çok keyifliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyan gözlerinize sağlık, gönlünüze sağlık.

      Kucak dolusu sevgilerimle.

      Sil
  13. Çok güzel bir mim. Ne iyi etmiş arkadaşın, ona benim özel özel teşekkürlerimi ilet. O olmasa tanıyamayacaktık seni. Buarada dün dediğim gibi bugün filmi (Nadide Hayat'ı) izledim. Acayip beğendim. Tavsiyeni dinlemeyenler çok şey kaybetmiş. Öyle ki tekrar izlemeyi düşünüyorum. Bu güzel tavsiye için de ayrıca teşekkür ederim. Kocaman sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım izleyeceğini söylemiştin ve gerçekten izledin :) Çok sevindim hem sözünü yerine getirdin hemde filmi beğenmişsin. Kalbinle izlediğine şüphem yok.
      Arkadaşıma teşekkürünü ileticem ve bende ona bir kez daha kendim için teşekkür edicem. Çünkü o vesile olmasaydı bende sizi tanıyamazdım.
      Güzel yüreğinden öperim. Sevgi ve selamım o güzel yüreğe.

      Sil