22 Ağustos 2016 Pazartesi

Nadide Hayat - Efecan Şenolsun "O Günler"







Geldim bu dünyaya

Sanki dünmüş gibi

Geldim bu dünyaya

Sanki üzerinden yüz yıl geçmiş gibi

Şaşılacak şey değil bu.

İnsanız. İçimizde öyle bir okyanus var ki

Bazen durgun, bazen dalgalı.

Böyle olduğunu biliriz de,

Hatırlatacak birine ihtiyaç vardır bazen.



Tekrarı var mı bu hayatın? Kim evet diyebilir.

Yaş dediğimiz ne ki?

Doya doya yaşamadıktan sonra sayılardan ibaret değil mi?

An dediğin ne ki?

İçindeki güzelliği yakalamadıktan sonra,

İki harften ibaret değil mi?





Bu filmi bir kaç kez bloğumda andım. Çevremdeki insanlara izlemesini önerdim. Çoğu beni ilgiyle dinledi. Yada ben dinlediğini sandım. Zaman geçti. Garip bir şekilde önerdiğim hiç kimsenin filmi izlemediğini gördüm.

Neden mi garipsedim? Hayatın monotonluğundan şikayetçiyse, yaşam sevincini yitirdiğini anlatıyorsa bir insan neden sadece şikayet etmekle yetinir?  Neden faydalı olana kulak vermez? Şikayet etmek adım atmaktan daha mı kolay gelir insana?

Sorularımız çok belki, ama bazı şeylerin yanıtı bizim içimizde.

İçimizdeki çocuğun ve hayatın elinden Aşk ile tutabilmek dileği ile...



_Sade_









22 yorum:

  1. "Bir yolculuk bu. Öğrenme, anlama, paylaşma üzerine..." diyerek başlamıştın bloğuna sevgili Sade. Gerçekten paylaştıkların öylesine güzel ve yararlı ki öğreniyoruz, düşünüyoruz.
    Nadide Hayat notlarım arasında. İki aydır yayladayız, küçük bir tabletle yazmaya çalışıyorum. Şehre indiğimizde daha rahat çalışmalar yapabileceğim sanırım.
    Sözler ne kadar anlamlı .Tekrar tekrar okunabilir, izlenebilir.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu her söylediğinizde o ilk yorumunuz aklıma geliyor. İnanın burada olduğunuz için çok mutluyum güzel öğretmenim. Beraberce paylaşıyoruz, beraberce öğreniyoruz. Birlikte yol alıyoruz. İnsana dair güzelliklerden biride bu bence.
      Filmi izlerde beğenirseniz bir şekilde haberdar edin beni olur mu? :)
      Güzel öğretmenim, tableti kullanma konusunda gayet iyisiniz. O tableti kullanan, emektar ellerinizden masumca öpüyorum. Teşekkür ederim değerli sözleriniz için.

      Kucak dolusu sevgilerimle, selam ile.

      Sil
  2. Evet, sıkça rastlıyorum. Ne zaman izleyebileceğim bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman izlersin bilemem ama ilk fırsatta olsa iyi olur sevgili güzel dost :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  3. Bu filmi ben de beğenmiştim.Uygun bir zamanda takipçilerime tavsiye edeyim bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh izlemene çok sevindim canım. Beğenmiş olmana da tabi :) Bence de güzel bir tavsiye olur. Altına yorumu yazılmış bil :))

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. Bu tavsiyeyi şu yazıda görüyorum ilk kez. Hemen notumu aldım. Yarın büyük ihtimalle izleyip, düşüncelerimi aktarmış olurum. Önerileri almamaya gelince, bazen insan öyle kötü oluyor ki (kendimden biliyorum) herhangi birşeyi yapacak gücü bulamıyor. O an nefes almak bile dünyanın en zor eylemi olabiliyor. Belki tavsiye ettiklerinde böyle birileriydi.. Her tavsiye gününü bekliyor diye düşünürüm ben. Boşa gitmemiştir emin ol. Hem düşünsene tavsiye ettiklerin izlemiş olsaydı, bu yazı olmayacaktı. Benim de haberim olmayacaktı. Belkide hepsi benim izlemem içindi ne dersin?:)) kocaman sevgilerimi gönderiyorum,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın sevgili Yağmur. Öyle dönemlerden bende geçtim , bu yüzden birbirimizi daha iyi anlayabiliyoruz. Hayat akıp geçiyor, çok geç olmadan adım atmak gerek . Bütün çabam bunun için.
      Bu yazı gereken yerlere çok güzel ulaşmış, mutlu oldum sözlerinle sağol ;)
      Kucak dolusu sevgilerimle, selam ile, aşk ile.

      Sil
    2. Canım mim yazına da yazdım ama birde buraya yazmak istedim. Film muhteşemdi. Bir daha izleyeceğim. İzlemeyenler çok şey kaçırmışlar, iyikide kaçırmışlar ki böyle bir yazı çıktı da ben faydalandım :)) bu güzel tavsiye için tekrar teşekkür ederim. Kucak dolusu sevgiler, (söz verdim mi tutarım:))

      Sil
    3. :)) İyi yaptın güzel Yağmur. Sen hep yaz. Sözlerini okumak keyif veriyor bana. Bende teşekkür ederim sadece laf olsun diye değil, gerçekten kalbinden geçeni diline değdirdiğin için. Sözünün üzerinden çok geçmeden üstelik izlemişsin filmi :) Beğenmene çok sevindim :)

      Kucak dolusu sevgilerimle.

      Sil
    4. Beğenmek ne kelime bayıldım. Başka tavsiyen olursa (kitapta olabilir ama sakın Kendini Arayan İnsanı söyleme aldım sürünüyor :))) çok ama çok sevinirim. İhtiyacım var umuda (herkes gibi) kocamaaan sevgiler,

      Sil
    5. :)) ''Kendini arayan insan'' bu kitap dikkatimi çekmedi. Merak edip okumadım da açıkçası sevgili Yağmur. Sen istedikten sonra tabiki paylaşırım canım. Zevkler ve renkler tartışılmaz ona lafımız yok :) Ama izlediğimde yada okuduğumda bana iyi gelen, içimi umutla dolduran, enerji veren ne varsa paylaşmaya gayret edicem.
      Arada sırada paylaşımlarına yorum yazarken devamında kenara bir yere tavsiye iliştirirsem bu da ne deme :)) Hehee Öyle demeyeceğini biliyorum canım ;) :)

      Sevgiyle, selam ile <3

      Sil
  5. Çok güzel bir filimdi çok. Bir eşimle izledim bir de arkadaş grubumla :)
    "Nadide Hayat " gibi Nadide bir filimdi.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooh ne güzel olmuş, izlemişsin sevgili Gezgin :) Bende üç kez izledim. Haklısın , konusuyla olsun , verdiği mesajlarla olsun Nadide Hayat ismi gibi nadide bir film :)

      Kucak dolusu sevgilerimle, selam ile.

      Sil
  6. Ben filmi Ayşe kızımla izlemiştim herkese tavsiye edeceğimiz süper bir film gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde izleyip beğenmenize sevindim ismi güzel Hatice hanım :)

      Kucak dolusu sevgilerimle, selam ile.

      Sil
  7. Son yıllarda seyrettiğim yegâne türk filmi kendisi :) Yalnız Demet Akbağ'ın kalmayan mimiğiyle rol yapma yeteneğine hayran kaldım. İçime umut dolduran filmleri seviyorum. ( Daha önce filmden bahsettiğinde de bunları yazmış olabilir miyim diye düşündüm, bunak ben, her defasında aynı tepkiyi verebiliyorum zira ama yaşlılığıma veriniz azizim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle aynı fikirdeyim sevgili Handan. İçime umut dolduran filmleri bende seviyorum. İnsana yaşama gücü veriyor. Hayat koşturmacasında yakıtım tükendiği vakit yakıt depomu doldurmak gibi birşey :))
      Yok daha önce bunları yazmamıştın canım. Merak etme aynı şeyi bende yaparım :)) Mimik diyince aklıma çok sevdiğim bir film geldi. Bir kısım insanın çok sevdiği ( bende o kısım içindeyim) bir kısım insanın hiç sevemediği bir film. V For Vendetta. Başrol oyuncularından ve kendisini pek bi sevdiğim oyuncu Hugo Weaving film boyunca yüzünde maskeyle mimiksiz fakat beden diliyle muazzam rol yapan ve hayranlık uyandıran bir performans sergilemiş. İzlemediysen bir göz at derim ;)

      Sevgi ve selam ile genç ve tatlı kadın Handan :)

      Sil
    2. Hahaha, teşekkür ederim :)

      V for Vendetta oğluşlarla benim en sevdiğimiz filmlerden. Remember remember the fifth of november :)

      Sil
    3. Oooo ''Freedom forever'' ;)

      Sil
  8. İçindeki çocuğu büyütmeden büyümeyi başarmak zordur, öyle ki ikisi de büyümüş olanlara ne Nadide artık ilaç olabilir, ne Mevlana ne de Ömer Hayyam... Onlar farkında olmadan kendi cenaze namazların kılmışlardır artık...
    Nadide Hayat filmi harika bir öğretmen aslında. İzlediğimde bunu bariz gördüm de ders almak isteyene...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Calimero. Öyle güzel anlatmışsın ki benimde duygularıma tercüman olmuşsun inan. İyiki varsın.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil