26 Ağustos 2016 Cuma

Köpeğin sadakat testi




Bu bir test. Sadakat testi. Fakat bana soracak olursanız daha çok sevginin nasıl bir şey olduğunun testi bu. İnsana sevgi, canlıya sevgi, köpeğin sahibine olan sevgisi . Siz buna ne derseniz diyin...

Sadece ülkemde değil, Dünya üzerinde dönüp dolaşan canlı olana zarar verme, yok etme kaosu terazinin bir kefesinde. Bu koca yürekli köpeğin insanı utandıracak sadakat ve sevgisi diğer kefede. Öyle çok görüntü geçiyor ki gözümün önünden. Öyle hislere kapılıyorum ki anlatmak zor. Gözlerimin nemlenmesine, yüreğimin sıkışmasına neden oluyorsa bir köpek , kendimde dahil sorgulamam gereken çok şey var.


_Sade_

28 yorum:

  1. Çok güzeldi. Deney olmasına da ayrıca sevindim. İnsan, onlar gibi değil. Belki noksanı yok; ama gereksiz çok yana sahip.

    Bir öyküm var. Gerçek. "Asil bir sadakat öyküsü Kontes". Yaşadık. Birebir. Annem istedi onu yazmamı. Aklıma gelmemişti benim. İyi ki istemiş.

    Evcil hayvan beslemiyorum. Kuş bile. Uçamaz kafeste. Dal yok ki konsun. Kaya başında ötsün. Sitenin köpeğiydi Kontes.

    Selam ve sevgi ile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canııım ne güzel yazmışsın. Hani diyoruz ya bazen çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var diye. Hayvanlardan da öğreneceğimiz çok şey var. Çocuklar nasıl saf ve hisliyse, hayvanlarda öyle.
      Kontesi merak ettim. İsmi de pek güzelmiş :) Hayvanların özgürlüklerinin kısıtlanmasından hoşlanmıyorum. Bizde bu dünyaya insan değil de bir hayvan olarak gelebilirdik. Kim dayanabilir sırf güzelliği uğruna kafese tıkılmaya.

      Anneye selamlar hürmetler. Sana da kucak dolusu sevgiler canım :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim. Annem Çeşme'de. Yakında göreceğim inşallah. Görünce söylerim. Hatta sayfanı gösteririm. Çok teşekkürler :)

      Sil
    3. Ne güzel. Çok sevindim. Bende teşekkür ederim canım :)

      Sil
  2. Bir de MACİDE vardı. Onu da yazdım. O çok başka. Sonunda üzdü. Onun duygusal her anını insan olarak yaşadım. Kuştu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz atmadığım yazıların var daha. Fırsat buldukça okuyorum.
      En çokta neyini seviyorum biliyormusun. Doğaya bu kadar aşık oluşunu. Bloğun farkında bir yüreğin yansıması olmuş.

      Sevgi ve selam ile .

      Sil
    2. Farkında bir yüreğin, bir başka farkında yürekle karşılaşması... Güzellik burada :)

      Göğüyle, ormanıyla, çiçeğiyle, kayası taşıyla, hele de dağıyla, gölüyle, kuşuyla doğanın bendeki yeri. Vazgeçilmezim doğa. Doğadayken hissettiklerimi anlatamıyorum. Ama içim dolup taşıyor. İçim konuşuyor.

      Sil
    3. Eyvallah güzel can. Öyle hissediyorsan ne mutlu bana. Artık seninle ilgili düşüncelerimi az çok biliyorsun farkında dost :) İlerlemeliyiz şu hayatta. Sevgide ilerlemeliyiz, paylaşmakta, farkındalıkta.
      Güzel sözlerini okurken içime doğdu bir an, sana öyle bir benzetme yaptım . Sen doğaya aşık güzel orman perisi :)
      Aşkın daim olsun can. Güzel yüreğine kucak dolusu sevgilerimle, selam ile.

      Sil
  3. Bu tarz videoları duygulanarak bazen ağlayarak izliyorum onların yarısı kadar bile olsak dünya ne güzel olurdu. Hele de ülkemizin pek çok yerin de bilboardlarda izletilsin isterim.Belki içimizi acıtmaktan kanatmaktan vazgeçerler:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa, hayvanlar ve çocuklar insana ne güzel dersler veriyor. Fakat maalesef sadece bakıp geçiyor insanoğlu.
      Dünya hayvanlarla daha güzel. Her şeyin özü olan sevginin nasıl bir güç olduğunu bu güzel köpekten bir kez daha öğrendim.
      Sözlerinizde ne kadarda haklısınız. Keşke bu tür videolar o saçma sapan dizilerden daha sık ekranlarımıza gelse. Haber bültenlerinde verilse, bilboardlarda izletilse. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. Onlarda bizim dostlarımız ve hadislerden bir tanesini paylaşmak isterim.
    Hz. Ebu Bekir’in kızı Esma’dan (r.a) rivayet edilmiştir. Diyor ki:

    Peygamber Efendimiz (s.a.v) güneş tutulduğu bir gün kusuf namazı kıldıktan sonra şöyle buyurdu:

    “Bana namazda cehennem gösterildi. Cehennem ateşi bana o kadar yaklaşmıştı ki ben: Allah’ım! Ben de cehennemliklerle (ateşe atılanlarla) beraber miyim, diye telaşlandım. Orada bir kadın gördüm. Bu kadının yüzünü bir kedi tırmalıyordu.

    – Bu kadının günahı nedir, diye azap meleklerine sorduğumda,

    – Bu kadın dünyada bir kediyi aç olarak ölünceye kadar hapsetti, diye cevap verdiler.” (Buhari, Mûsakât, 9)
    Dünyada ve ülkemizde yapılan tüm canlılara eziyetlerde yukarda anlatılan gibi hesapları verilicek diye düşünüyorum. Onlar bizden daha merhametli daha sağdıklar Selam ederim Can yürekten alkışlarım yüregini severim böyle güzel paylaşımlara devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah sevgili Mayıs. İnsan okurken bile dehşete düşüyor. Hayvanların ağzı, dili yok ki derdini söylesin. Hal diliyle anlatıyorlar kendilerini. Bir insan kör ve sağırsa konuşsan da boş. Yaratılana sevgin saygın varsa o zaman lisana bile gerek yok. Gönül gözüyle bakabilmeli hayata, farkında olmalı. Hayvanlara karşı sorumluyuz. Ahirette görülecek hesaplar var. Hayvanlarda dile gelecek şikayet edecek onlara yapılanları. Söyleyecek çok söz var ama...
      Çok güzel düşünüyorsun, çok güzel yazıyorsun güzel can. Sevgi selam kucak dolusu olsun benden sana :) Paylaşmaya devam ;)

      Sil
  5. Bazen düşünüyorum; insanlar ve hayvanlar ikisi de duygularını
    İfade ediyorlar, benzer biçimlerde duygu yoğunluğu yaşıyorlar.Sadece hayvanlarda sözsüz iletişim!e anlatılıyor her şey. Aziz Nesin'in "Hayvan deyip geçme" adlı harika bir kitabı vardı. Onu hatırlıyorum sevgili Sade.
    Çok etkili bir video , teşekkürler.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel öğretmenim sözlerinize yürekten katılıyorum. ''Hayvan deyip geçme.'' Ne güzel bir isim vermiş kitabına Aziz Nesin. Hayvanlar hal diliyle anlatıyorlar her şeyi. Çokta derin, çokta samimi anlatıyorlar. Yalan yada yapmacık olmak yok onların dünyasında. Bu yüzden zaman zaman söylüyorum çocuklardan ve doğadan öğreneceğimiz çok şey var diye.
      Hayvanlardan uzak büyüyoruz. Kedi, köpek sevemiyoruz çoğu zaman. Aman pirelidir, aman tırmalar, ısırır diyip uzaklaştırmadımı anne babalarımız. Bilerek yada bilmeden taş atıp kovaladığımızda, onlara sevgiyle yaklaşmamız gerektiğini anlattı mı büyüklerimiz. Beton yığınlarının arasında yaşadıkça kalplerde betonlaşıyor maalesef. Söyleyecek şey çok, güzel öğretmenim. Ne iyi ettiniz paylaştınız Aziz Nesin' den. Çok doğru. Hayvan deyip geçmemeli...

      Kucak dolusu sevgimle selam ile.

      Sil
  6. Canım yaaa nasıl da koştu, daha önce de benzer çok video izlemiştim, bunu ilk kez gördüm. Hatchiko isimli ve gerçekten yaşanmış - mutlaka görmüşsündür sen de- bir köpek hikayesinin filminde de ağlamıştım senin gibi, çok sadıklar. Hayatta sadece iki ayaklı canlılardan nankörlüğü öğrendim. Dört ayaklılar köpeğim olmadı ama kedilerim oldu. Hiç nankörlük görmedim.
    Çok teşekkürler. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu videoyu ilk kez gördüm. Hemen paylaşmak istedim. Çünkü ihtiyacımız var sevginin ne olduğunu görmeye, sevginin sadakatin başka bir canlıdan yansımasına ihtiyacımız var. Hatırlamaya ihtiyacımız var. Hayvanlar iyi birer öğretmen aslında. Görebilmek, anlayabilmek ümidi ile.
      Değerli yorumun için çok teşekkürler sevgili Müjde abla.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  7. Merhaba,

    Şu cumartesi sabahına paylaşımınızla değer kattınız... Çok şey yazılabilir ama videonun etkisi o kadar yoğun halde bana geçti ki hakkında konuşarak bu yoğunluğu azaltmak istemiyorum. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Hissedebildiyseniz ne mutlu o güzel kalbinize. Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Yaa. Birde hayvan deyip geçerler öyle değil mi.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  9. Çok duygulandım.Biz insanların da böyle birbirimize duyarlı olabilmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin diyorum. Hayvanlar iyi öğretmenlerdir. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Doğaya , insanlara, yaşadığımız çevreye duyarlı olabilmek ümidi ile. Bir kez daha amin diyorum.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  10. Bir canlının düşünme yetisi verilmiş bir canlıya verebileceği en büyük derstir bu. Sevmek sadece ve sadece sevmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tigris , bu sözler üzerine başka söz söyleyemem. Ancak güzel yüreğinden öperim seni.

      Kucak dolusu sevgimle, selam ile.

      Sil
  11. Hayvanlar, kendimi bildim bileli devamlı olmasa da zaman zaman yaşamımda olmuştur en çok da köpekler. Onların sevgisi sadakati, dostlukları anlatılacak gibi değil yaşamak gerekir, bazı insanlar birbirine kızdıklarında " hayvan gibisin neden anlamıyorsun" diye söylenirler belki siz de sağdan soldan duymuş olabilirsiniz işte o insanların gözünün içine bu görüntüyü sokmak gerekir acaba hayvan...........
    Her neyse izlerken tüylerim diken diken oldu zaten son günlerde gerek kızımın gerek sokağımızda olan köpeklerden dolayı çok üzüldüğüm zamanlar oldu müsaait bir zamanda paylaşmak istiyorum.
    Dedim ya insanın bam teline basan bir paylaşım daha olmuş, yüreği güzel blog arkadaşıma kucak dolusu sevgi selam olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gezgin çok güzel ifade etmişsin yürekten katılıyorum sözlerine. Hayvan deyip geçtiğimiz hayvandan görmeli hayat dersini, sevginin sadakatin ne demek olduğunu. Bu konuda çok şey söylenebilir ama sen zaten çok güzel tercüman olmuşsun duygularıma güzel can. Teşekkür ederim burada olduğun için ve güzel yüreğin için .
      Yaşadığınız hadiseler dilerim düzelir, dilerim daha fazla canınızı sıkacak durumlar yaşamazsınız. Paylaşırsanız seve seve okurum ve dinlerim. Dinlerim diyorum çünkü paylaşımları evet okuyoruz ama okurken ruhumuzla da dinlemezsek o sözleri tam olarak anlamış olmayız diye düşünüyorum.

      Benden de kucak dolusu sevgilerimle, selam ile .

      Sil
  12. Bu videoyu izleyeli çok oldu ama sık sık düşündürür beni, hayvan diye küçümsediklerimizin insan diye övdüklerimize galebe çalması...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha önce izlememiştim sevgili Calimero. İzleyince epey düşündürdü beni. Aynı senin söylediklerin geçti aklımdan. Yine güzel kelam ettin güzel gönlüne sağlık.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil