7 Ağustos 2016 Pazar

#BloggerLife2 MİM (ilk mim'im)


Merhaba Blogger dostlarım, diğer bir söylemimle blog komşularım :)  Paylaşımlarını beğenerek okuduğum, bırakılan yorumlara ilgiyle yanıt veren ve tanıdığım için çok memnun olduğum sevgili Cafe Tigris keyifli bir mime beni de davet etmiş. Yaklaşık beş ay önce internet ortamındaki evim dediğim blog sayfamı oluşturdum. Bu zaman diliminde ilk kez mime davet ediliyorum. Sevgili Tigris bunun için çok teşekkür ederim ve buradan da söylemek istiyorum senin mimini çok keyifli buldum :) Paylaşımlarının daha çok güzelliklere vesile olması dileği ile... Geçelim MİM' e.

1- Blogger denilince aklınıza gelen üç şey nedir? 

*Blogger, paylaşma adına bir yolculuk.
*Zaman ve mesafeleri ortadan kaldıran, ete kemiğe bürünmeden de güzel dostlukların kurulabileceğini gösteren  internetteki evimiz.
*Konuşarak ifade etmekte zorlandığımız şeyleri bile rahatça ifade edebildiğimiz, biraz kendinle konuşuyor gibi, biraz ekranın arkasındaki ''can'' ile konuşuyor gibi sözcüklerin yazıya döküldüğü ışıklı sayfa.

2- Her temadan (kişisel, gezi, kozmetik, kitap...vs.) yazılarını en çok beğendiğiniz, okumaktan bıkmadığınız bloglardan örnek verin desem?

Örnek istiyorsanız sadece izlediğim blogger dostlarına bakmanız yeterli. Aksi durumda samimi bulmadığım blog yazarlarını zaten izlemiyorum. Bu yüzden blog komşularımın her biri benim için ayrı değerli ve keyif verici paylaşımlara sahip. Sadece adını zikretmeden geçemeyeceğim , burada kalmamda etkisi olan çok güzel bir isim söylemek istiyorum. UÇUN KUŞLAR bloğunun sahibi , sevgili Makbule Abalı. Blog sayfamı açtığım dönemde bir sebepten tamda sayfamı kapatmayı düşündüğüm bir gün, bıraktığı yorum ve ilk misafirim olması nedeniyle bendeki yeri ayrıdır. 

3- Yeni blog yazmaya başlayan arkadaşlara verebileceğin öneriler neler?

Yaklaşık beş aydır buralardayım ama bu benim ilk blog sayfam değil. Bundan bir kaç yıl öncede blog sayfam vardı ve sistemsel bir sorun nedeniyle sayfama giremez, paylaşım yapamaz olmuştum. Az çok blog tecrübem var diyebilirim :)

Ne paylaşırsanız paylaşın, buradaki önceliğiniz samimiyet olsun. Kendiniz olun. Sırf popüler olmak yada yüksek sayıda izleyici edinmek adına bir şeyler yapmaya çalışmayın. Blogger bu tarz bir ortam değil, olmamalı da zaten.  İzleyici sayısı kaygınız olmasın. Sadece içinizden geleni paylaşın. Beğenen zaten gelir, beğenmeyense kendisi bilir :)

Bloğunuza yazılan yorumları cevapsız bırakmayın. Şöyle düşünün . Blogda yazdığınız bir yazıyı blogger da değilde hani günlük hayatta birisinin yüzüne karşı söylüyorsunuz. O kişinin size cevap vermesini, ne düşündüğünü söylemesini istemez misiniz.  Susup size cevap vermediğinde rahatsız olmazmısınız. Yorumlara cevap verme konusunda da böyle düşünün lütfen. 

4- Hangi ülkede yaşamak isterdin?  Yada en çok gitmek istediğin mekanları yazabilir misin?

Ülkem kadar insanı sıcak, toprağı bereketli, tarihi zengin bir yer daha yok. Ülkemi seviyorum. Başka bir ülkede yaşamam gerekseydi nerede yaşardım bilemiyorum ama denizden uzak olmayan sıcak bir ülkede yaşamak isterim. 
En çok gitmek istediğim mekan Kaz Dağları, Demre, Kızıl Deniz...Bu böyle uzayıp gider. Gidip görmek istediğim çok mekan var :)

Uğurlu sayım yedi. Bende blog dostlarımdan yedi kişiyi mimlemek istiyoruuum :)

http://metebilge.blogspot.com/  Bir
http://ucunkuslar.blogspot.com/  UÇUN KUŞLAR 
http://dahamutluyasam.blogspot.com/ Daha Mutlu Daha İyi Bir Hayat Mümkün
http://www.gezginkova.com/ Gezgin Kova
http://turgayaksoy.blogspot.com/ Turgay Aksoy
http://mayisyagmuru.blogspot.com/  Mayıs Yağmuru
http://camdandusler.blogspot.com/ Camdan Düşler

Not: MİM etkinliğinde yukarıdaki resim kullanılacaktır.  

Sevgi ve selam ile.




40 yorum:

  1. Cevaplar harikaydı. Artsa mı acaba mim konusu. Yazılardan tanırken bloggerları, cevaplardan kendilerini tanımak oluyor çünkü. O yazılara yönlendiren yönleri yani.

    Sevgi, ve selam ile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloggerlar mimler vasıtasıyla birbirlerinin farklı yönlerini ve düşüncelerini öğrenme şansı buluyor bence. Bu yüzden sana katılıyorum. Artsa mı acaba mim konusu ;)

      Sevgi ve selam ile :)

      Sil
  2. Harikasın seni tanıdığım için ben de çok mutluyum ,bütün güzellikler seninle olsun
    Çok keyifle okudum sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Tigris. Sözlerinle mutlu ettin beni. Amin diyorum bu güzel sözüne. Güzellikler bizimle olsun, kalpten kalbe yol bulalım hep birlikte.

      Kucak dolusu sevgilerimle.

      Sil
  3. Yoruma cevap yazmamanın yanında bir de kimisine yazıp kimisine yazmamak evine gelen insanların kimine hoşgeldin deyip kiminin yüzüne bakmamak gibi geliyor bana.

    Şu yazı dizim bir bitsin ilk iş yazacağım mimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ifade ettin canım, bu konuda sözlerimi tamamlar nitelikte oldu gerçekten ;)
      MİM'i şimdiden merakla bekliyorum.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. Aaaaaa beni de mimlemişsin.Psikoloji üzerine yazan ve henüz blog yazarlığında çok yeni olan biri olarak bilmiyorum siz kadar iyi yazabilir miyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olurmu öyle şey . Konu ne olursa olsun sen her zamanki gibi yaz. Yeter ki yaz. Çünkü seni güzel yazılarınla tanıdık ve sevdik. Mesaj alınmıştır bence :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  5. Ne güzel cevaplamışsınız samimi ve içten.ben de tigris de gördüm ve hemen cevapladım soruları:) birbirimizi daha iyi tanimamizi sağladığı icin mimleri seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Haklısınız, birbirimizi daha iyi tanımamızı sağlıyor mimler. Az sonra minikaredeyim. Görüşmek üzere :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  6. Bloğumun adını gorunce hem şaşırdım hemde çok mutlu oldum en kısa zaman da ben de yazacağım mimi😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaşkınlık ardından gelen mutluluk hoş bir duygudur. Böyle hissetmenize sevindim. Yazınızı merakla bekliyorum :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  7. Bu güzel ve güçlü enerji nasıl takdir edilmez. Dün Cafe Tigris'in seçimini okudum, hemen sonrasında gece Sade'nin cevaplarını okudum. Harika bir sorumluluk örneği.
    İçtenliğin cevaplarına öyle güzel yansımış ki. Blogger teriminin içi öyle güzel doldurulmuş ki.
    Hakkımdaki düşüncelerine de çok teşekkür ederim.
    Sevgili Acemi Demirci ve sen mimlemişsiniz beni. İkinizi de çok seviyorum. Ah keşke sen gibi daha çabuk yanıtlayabilseydim.
    Elimde bir küçücük tabletle yazma mücadelesi veriyorum. Umarım bu mücadeleden galip çıkacağım.
    Selam-sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel öğretmenim, ben teşekkür ederim. En başından beri o kadar içten ve sevgi dolusunuz ki. Hisseden bir yanınız var sizin , bunu görebiliyorum. Sözcüklerinde bir enerjisi var. Okurken o enerji gözlerden ruha yansıyor. Bu yüzden anlayabiliyoruz birbirimizi. Bende sizi çok seviyorum. İyi ki demek o kadar önemli ki şu hayatta. İyi ki yollarımız kesişmiş. İyi ki buradasınız ve iyi ki benimde burada kalmama vesile oldunuz. İyi ki gördüğünüz o güzellikleri bizimle de paylaşıyorsunuz. İyi ki hisseden bir kalbiniz var. Güzel kalbinize sonsuz sevgilerimi iletiyorum.
      İnanın internet olsun, teknoloji olsun aram o kadar iyi değil. Dokunmatik telefonumu alalı bir yıl oldu. Ona bile daha tam olarak alışamadım. Yavaş veya hızlı hiç fark etmez. Teknoloji bir araç nasılsa. Sevgiye aracı olacaksa beklemeye değer. Ayrıca tabletle yazma konusundaki mücadelenizden de galip geleceğinize şüphem yok güzel öğretmenim :) Her yazınızı olduğu gibi cevaplarınızı da sabırla bekliyor olacağım.

      Kucak dolusu sevgi ve selam ile.

      Sil
  8. Popüler olmak için değil, paylaşmak için bloger olunmalı, ben böyle düşünüyorum ve aynı doğrultuda olduğumuzu zannediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle sevgili Calimero :) Düşüncelerimiz farklı değil birbirinden. Bunu görmek çok güzel. Teşekkür ederim değerli yorumun için.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  9. Sevgili Sade, zevkle verdiğin cevapları hem okuyor hemde kafamı sallıyarak aynen düşünüyorum diyordum ki benim de mimlendiğimi gördüm hem şaşırdım hem de çok sevindim. Çok teşekkür ederim kısa zamanda cevaplamaya çalışacağım.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyan gözlerine sağlık canım. Sözlerin çok mutlu etti beni :) Asıl ben teşekkür ederim hem samimiyetin için hemde blog dostum olduğun için.
      Cevaplarını okumak için sabırla bekliyorum.
      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  10. Artsın. Eğer senin adını başka bir blogda bu MİM ile işaretlenmiş görmeseydim benim de mimlediklerim arasında olacaktın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar. Sevgili Cafe Tigris'in bloğunda adını görmeseydim ben mimleyecektim seni :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  11. aynen ülkemizi bi sonuna kadar keşfedelim de... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi yaa. Cennet gibi güzel ülkemizde görülecek kim bilir daha ne yerler var :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  12. Merhaba,

    Okudukça blog ortamına dair düşüncelerimizin benzeştiğini gördüm. Özellikle şu kısmı bir kere daha vurgulamak istiyorum: "Kendiniz olun. Sırf popüler olmak ya da yüksek sayıda izleyici edinmek adına bir şeyler yapmaya çalışmayın." Ve yine dediğiniz gibi, Blogger böyle bir ortam değil... İyi, güzel, mutlu paylaşımlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Teşekkür ediyorum. Benzer düşüncelere sahip olmak güzel. Hep birlikte iyi, güzel, mutlu paylaşımlarımız olsun dilerim :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  13. Çok samimi buldum cümlelerini. Böyle bir samimiyete ihtiyacım vardı ki mim yazını okudum blogun çıktı karşıma. Bolca gülümsettirdi. Kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yeniden hoş geldiniz :)
      Düşüncelerimi ve hissettiklerimi aktarmaya çalıştım sadece. Sizden de bana yansıması çok hoş oldu benim için :) Birbirimize ayna olmak gibi. Bende tebessümle okudum değerli sözlerinizi. Okuyan gözlerinize, yüreğinize sağlık.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  14. Bu blog mimleri birbirimize bir adım daha atmamızı sağlıyor.Sıcacık cevaplar çok güzeldi denizden uzaklaşmayalım hiç bir zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı fikirdeyim :) Birbirimizi daha iyi tanımak adına da faydalı oluyor. Denizden uzak yapamam ben. Deniz hayattır :)

      Kucak dolusu sevgi ve selam ile.

      Sil
  15. İki konuda sizinle hem fikirim. Bir, blogda önemli olan samimiyet. Başka amaçla yazarsanız blog yazmaya devam edemez insan zaten, sıkılır. İki, yapılan yorumlara cevap vermeme. Biri yorumuma cevap vermedi. Onu okumayı bıraktım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ortak düşüncelerde buluşmak güzel. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  16. Camdan Düşler sayesinde keşfettim blogunuzu ve o-hoşuma gitti, samimiyetiniz ve yazınız çok hoşuma gitti. Küçük ve samimi bir çevre oluşturmak büyük ve soğuk bir çevreden iyidir.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz. Samimi sözleriniz için bende teşekkür ederim. İçten gelerek yapılan her şey gibi sözlerinizde güzeldi :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  17. Çok güzel yazmışın Sade Yorum konusunda Gerçekten Haklısın Bana tik geldi Çok takipçilere yorum atamıyorum. 3 kere başıma geldi yorum atıp yazıyı görüp cevabımın boş kaldığı Bıraktım okumayıda takip etmeyide Herkesi kapsamıyor ama Ben geç yazdığımda veya herhangi bir durumda Geriye dönüşlerde Kusura bakmayın diyorum Buda bir nevi gönül almaktır. Mim olayını söyledim. Anlayışın İçin tekrar teşekkür ederim ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirde olmak güzel sevgili Mayıs. Bu konuda bende hassasım. Mimdeki cevabımın sonuna kadar arkasındayım.
      Eğer kişi egosunu okşamak için değilde, gerçekten birşeyler paylaşmak için yazıyorsa bloğa, o zaman paylaşımına değer verip yorum yazan kişiye de cevap verme insanlığını yapmalı o kişi. Sözüme karşılık bulmadığım bloğu bende takip etmem, bırakırım.
      Çoğu kişi senin kadar duyarlı değil malesef. Bende teşekkür ederim. İyi ki buradasın.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  18. Okuması çok keyifliydi :) İlk soruya verdiğiniz yanıt çok hoşuma gitti 'ete kemiğe bürünmeden de güzel dostlukların kurulabileceğini gösteren internetteki evimiz' bu kısmı çok sevdim <3 Bir sürü kalp :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Bende bu yorumu çok sevdim. Hem misafirim olmanıza ,hemde sözlerinize çok teşekkürler.

      Sevgi ve selam ile <3 :)

      Sil
  19. Böylesine samimice duyguları ifade etmek güzel bir olgu her blogun kendine has güzellikleri var gerçekten hepsi ayrı ayrı desteklenmeli bende blogum adına aynı duyguları yaşıyorum sizi de bu içtenliğiniz için kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel yorumlar karşısında mahcup oluyorum. Okuyan gözlerinize sağlık.
      Sözlerinize katılıyorum. Her bloğun kendine has bir tadı, bir güzelliği var. Yazarını yansıtıyor. Emek geçen her bloğa destek olmalı, duygular düşünceler paylaşılmalı.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  20. Teşekkür ederim beni mimlediğiniz için. En kısa zamanda yazacağım. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende teşekkür ederim Turgay bey.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil