13 Temmuz 2016 Çarşamba

Evsiz Bir Adama 100 Dolar Verip Çok Duygusal Bir Hikayeyle Karşılaşmak





Evsiz bir adamın güzel yüreğinin eyleme dönüşmüş halini izledim. Sadece kendini değil diğerlerini de düşünen, farkında bir yürek. Bu filmin hareket noktası Josh'ın evsiz bir adama 100 Dolar vermesi. Yine de pek bilemiyorum, birine bu kadar göstere göstere para vermek ne kadar doğru...özellikle son konuşmalarında ...Olsun. Teşekkürler Josh , teşekkürler yüce gönüllü evsiz adam :)

_Sade_

20 yorum:

  1. Sanırım Amerika'da evsiz insan çok.Türkiye'de aile bağları daha sıkı hemen herkes birbirine destek olur,sokakta kimse kalmaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül ister ki kimse sokaklarda kalmasın. En azından başının üzerinde bir çatısı olsun, karnı doysun. Dünyanın gidişatına bakınca biraz zor görünüyor.
      Amerika gibi ülkelerde aile bağları daha esnek, daha serbest yaşıyorlar.
      Yine de sevgi olduğu sürece hiç bir şey için geç değil :)

      Sil
  2. Artık, iyi şeylere yönelmiş yüreği görmekten göstere göstere görgüsüzce yapılanları bile görmez olduk. İyilik unutulurken güzellik
    tepelenirken bir iyi kıvılcımla yangınlara düşüyor sevinçten yüreğimiz :)

    Ve bu yorumu bir yazımda Paragraf yapacağım. Ön yayını sende oldu SADE :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı için güzel bir başlangıç oldu bence. Yakalayabilirsem ilk yorumu da ben yapmak isterim :)
      Değerli yorumun için teşekkür ederim.
      Sevgi ile :) selam ile...

      Sil
    2. İnsanoğlunun ne zaman, nerede nasıl davranacağını, ne tür beklentiler içinde olduğunu kestirmek çok zor. Bazen mantığımız, bazen duygularımız bizi yönlendiriyor."Gönül zenginliği, yoksulluk, varlık çok farklı şeyler.
      Güzel bir örnekti. Teşekkürler sevgili Sade.

      Sil
    3. Diyoruz ya hani insanoğlu dört mevsim gibidir. Dediğiniz gibi nerede , ne zaman, nasıl davranacağını, beklentilerini kestirmek çok zor. Gönül zenginliğinin maddiyatla hiç bir ilgisi olmadığına dair güzel bir örnek olduğunu düşündürdü bu film. Paylaşmak istedim.
      Değerli yorumunuz ve beğendiğiniz için ben teşekkür ederim güzel öğretmenim.
      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  3. İçki dükkanına girince içki alacağını düşünmedim aslında aklıma ilk olarak kedi, köpek maması alacağı geldi:))))hayat hikayesi de çok üzücüydü:( hakikaten evsiz olmak hatta kirada olmak çok zor...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde abla güldürdün beni ilahi :)) Hayvanlara karşı o kadar sevgi dolusun ki aklına hemen kedi köpek maması gelmiş :) Bende içki alacağını düşünmedim açıkçası. Kendine yiyecek bir şeyler alıp çantasına doldurdu diye düşündüm :) Filmin sonunda evsizin sözleri her şeyi özetliyor.
      Günümüz şartlarında değil kirada olmak , her şey zor. Yaşamak zor...

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. çok seviyorum senin böyle videolarını sade :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayata farklı pencerelerden bakmayı sağlıyorlar. Bazen hıımm.. deyip düşündürüyor, bazen şöyle bir silkeliyor insanı :)Bende bu yüzden seviyorum ve severek paylaşıyorum :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  5. Ne güzel böyle insanların olması.. Bizim ülkemizde sokakta yaşayan birini görünce yolunu değiştiren, onun o hale nasıl gelmiş olabileceğini düşünmek yerine ondan kaçmayı tercih eden insanlarla doluyuz. Bence sokakta bile ev sıcaklığını yakalayabilmişler, medeniyet başka birşey. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim ülkemizde zarar verecek düşüncesiyle hareket edip , çoğu zaman senin de dediğin gibi yolumuzu değiştiriyoruz. Empati yapmak, farkında olmak çok önemli. Medeniyet önce beyinlerde başlamalı sanırım :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  6. sade ben senin paylaşımlarını çok beğeniyorum.. bazen iki kelimeyle çok şey anlatıyorsun bazen paylaştığın kısa bi video.. takibe devam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için sonsuz teşekkürler sevgili Ömer :)
      Yaşam haritasında yol alırken okuyup izlediklerimiz ışık olsun bize dilerim.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  7. Harika bir video daha önce de çok duygulanarak izlemiştim.
    Hayatın gülen yüzünün temeli sadece sevmek paylaşmak yaşamımız da her zaman iyilikler olsun iyi insanlar olsun. sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu video beni de çok duygulandırdı. Paylaşmazsam bir şeyler eksik kalırdı diye düşündüm.
      Dua yerine olmuş sözleriniz. Amin diyorum :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  8. Elin gavuru dediğimiz insanlar, gerçek kalp taşıyan adam gibi adamlar. Bizde düşene tekme atmak için yarışanları gördükçe neden yaşıyoruz bu dünyada demekten bir kere daha alamıyorum kendimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tigris sözlerine tamamen katılıyorum. Zaten elin gavuru diyip insan ayrımı yaptığımız için kaybediyoruz. Ayrımlar ayrımları doğuruyor. Sen gavursun, ben müslüman...sen evsizsin hor görülmeye layıksın, benim param var paçayı kurtardım...gibi saçma sapan düşüncelerden doğan ayrımlar. Şunları bir kenara bırakıp da insan olmayı ne zaman öğreneceğiz acaba.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  9. Dün izlemiştim videoyu, yorum da yazmıştım. Son zamanlarda yaptığım yorumların bazıları nedense ulaşmıyor. sanırım benim bilgisayarda bir sıkıntı var. Zenginler biriktirip azaltmayı fakirler paylaşıp çoğaltmayı çok iyi biliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger ayarlarında sorun olabilir Calimero. İstersen bu konuda yönetime bir mail yaz. Çünkü zaman zaman benzer sorunlar bende de oluyor.
      Bizde çok bilinen bir laf vardır ya. Zenginin cebinde akrep var, eli titrer verirken. Kazandıkça daha da cimrileşir. Fakirin ise gönlü zengindir. Senin de dediğin gibi paylaşıp çoğaltmayı iyi biliyorlar. Aynı bu videodaki evsiz adam gibi.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil