3 Temmuz 2016 Pazar

Dinle...

Denilir ki insanlarla etkileşim kurmaya başladığımız an birbirimizle karşılıklı enerji alışverişinde bulunuruz. Gözle göremediğimiz bu bağlara enerji diyorlar. Fiziki bedenimiz dışında birde enerji bedenimiz olduğunu düşündüğümüzde sözünü ettiğim bu enerjileri fiziki bedenimizi saran enerji bedenimiz ile algılayabiliyoruz. Diğer bir deyişle hissedebiliyoruz. 
Doğada her şeyin bir zıttı olduğu gibi bu enerjilerinde hem olumlu olanı var hem de olumsuz. 

Yaşamım boyunca bunu bir çok kez deneyimledim. Deneyimlemeye de devam ediyorum. Sevdiğim , yanında huzur bulduğum, güler yüzlü bir arkadaşımla bir araya geldiğimde o süre içinde varsa tüm sıkıntılarım adeta hafifler. Kendimi bambaşka güzel bir enerjiyle dolmuş hissederim. Örneğin bir bebekle vakit geçirdiğimde yada bir kediyle oynarken o saf ve güzel enerjiyi hissederim. 

Birde bunun tam tersi bir durum var. Negatif enerji dediğimiz türden. Bu enerjiyi yayanlara ister nazar ediyor diyin, ister negatif enerji veriyor diyin, farkı yok. Hayatımda zaman zaman karşılaştığım iki insan var ki onlarla ne zaman yüz yüze gelsem gün içinde enerjim düşer, sık sık esneme nöbetleri geçiririm ve akşam eve geldiğimde enerjim neredeyse tükenmiş olur. İşte bu tarz insanlara enerji vampirleri diyorum. 

Geçenlerde ablamla bu konulardan konuşurken, boncuklardan bileklik yapmayı seven 11 yaşındaki yeğenime dönüp gülümseyerek ''aşkım beni bu negatif enerjilerden koruyacak bir bileklik yaparmısın?'' dedim :) Çünkü onun o sevgi dolu enerjisine inanıyorum :) Sonuç olarak ertesi gün teyzesini koruyacak tam 3 bileklikle çıkageldi :) 



Bir kaç gün sonra rüyamda bu taşı gördüm. Doğal taşları severim , az çok ilgim vardır. Fakat bu taşı pek duymamıştım açıkçası. Sitrin denilen bu doğal taş ile ilgili küçük bir araştırma yaptıktan sonra güvendiğim bir dükkandan gidip taşı aldım. Öğrendim ki rüyama boşuna girmemiş aslında :) Eski zamanlarda tüccar taşı olarak da bilinen sitrinin kazançta bereket getirdiğine inanılırmış ve dükkan sahibi kişi onu kasasında tutarmış. Diğer ve beni asıl ilgilendiren özelliği ise bulunduğu ortamdaki negatif enerjiye karşı kişiyi koruması ve negatif enerjiyi pozitife çevirmesi. Olumsuz düşünceleri uzaklaştırması. Rengiyle birazda akide şekerine benzettiğim bu taşı çok sevdim. Diyeceğim o ki, bu güzel koruyucularımla artık ne nazar yaklaşır bana nede enerji vampirleri :) 


_Sade_


12 yorum:

  1. Ahmet is taşı da negatifleri alıyor diye biliyorum.Bunların dışında burca göre de taş öneriliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz. Taşı satın aldığım dükkan sahibi de aynısını söyledi :) Ben rüyamda gördüğüm ve özelliklerini de kendime uygun bulduğum için sitrin taşını aldım. Burçlara göre de önerilen taşlar var evet :)

      Sil
  2. Ne güzel bir yazı olmuş böyle taşlara pek ilgim yoktur ama burç taşları nedense bir merak ederim 😃ama bahsettiginiz bu taşı aklımda tutacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ileride alırsınız ve faydasını da görürsünüz :) Sitrin taşı burç taşı yönünden ikizler ve akrep burcu için uygunmuş, internette öyle yazıyor. Bir tanesi yükselen burcum olduğu için bu anlamda da sitrin bana uygun bir taş.
      Yalnız piyasada o kadar çok sahte taş var ki , bu taşlardan alırken bildik ve güvenilir yerlerden almak lazım. İstanbul'da oturanlar için Kadıköy Akmar pasajının üst katında yer alan dükkanı gönül rahatlığı ile önerebilirim :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  3. Enerji vampirleri insanı çok yıpratıyor. En iyisi onları görünce arkaya balmadan kaçmak:) dediğiniz gibi pozitif insanlara daha yakın olmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız :) Mümkün olduğunca uzağa kaçmalı hemde :)

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. Çok haklısın canım nazar tamamen gözden yayılan negatif enerji, ben de çok inanırım ve korkarım çünkü yaş farketmiyor, hoşlanmadığımız insanlar o kötü enerjiyle bakıyorlar, rüyandaki taşın rengini çok beğendim, yeğinnin emeği bileklikler de çok güzel olmuş hepsini güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Müjde abla :) İçine sevgi katılarak yapılan her şey güzeldir. Bilekliklerim de bunun kanıtı bence. Negatif enerji yayan herkezden mümkün olduğunca uzak olmalı. Bu güzel renkli taşı da mümkün olduğunca yanımda tutmaya çalışıcam. Değerli yorumunuz için çok teşekkürler.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  5. Doğal taşların insanları olumlu şekilde etkilediğine ben de inanıyorum. Akik ve turkuaz, taşımaktan mutluluk duyduğum taşlar.
    Aslında takı kullanma alışkanlığım yok. Ama iki taşın da iyileştirici gücüne inanıyorum. Bir gün akik taşımın tam ortadan
    çatlayışına tanık oldum.
    Çocukların o saf duygularıyla yapacakları her güzel iş olumlu duygular yansıtacaktır sevgili Sade. Yeğenini benim için de kutlar mısın?
    Selam-sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğada hiçbir şeyin boşuna yaratılmadığına inanıyorum. Doğal taşlarda bunların içinde. Akik taşınız büyük ihtimalle aldığı negatif enerjiden bu şekilde etkilenmiş, bir nevi size kalkan olmuş. Taşların zaman zaman bakımını yapmak gerekiyor. En azından ayda bir taşınızı toprağa gömüp bir gece bekleterek onu temizlemiş oluyorsunuz.
      Benimde takı takma alışkanlığım pek yoktur. Fakat içine sevgi katılmış böyle güzel bileklikleri seve seve takarım :) Bu açıdan şanslı sayıyorum kendimi. Yeğenime selam ve sevginizi dilim döndüğünce ileteceğim güzel öğretmenim. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Kucak dolusu sevgilerimle, selam ile.

      Sil
  6. Yanlış hatırlamıyorsam sağlıkta da kullanılıyor. Mideye iyi geliyormuş. Sindirim sistemine... Bileklikler de kolye de çok güzel. Çok sevgiler. İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız sağlık içinde kullanılıyor bu taşlar. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Güzel bir bayram geçirmenizi dilerim bende.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil