9 Haziran 2016 Perşembe

Söz...

 
Eğer insanlar sadece cezalandırılmaktan korktukları
yada ödüllendirileceğini umut ettikleri için iyi kalplilerse;
 o halde gerçekten çok acınacak haldeyiz.
 
Albert Einstein


8 yorum:

  1. Gerçekten öyleyiz galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çoğunluğun öyle olduğunu düşünüyorum. Ve o çoğunluk içinde olmamak için kendimce, gücüm yettiğince mücadele ediyorum.

      Sil
  2. "iyi olmak" ya da "kötü olmak".... "Nazik olmak" ya da "kaba olmak"...
    "Vefalı olmak" ya da "vefasız olmak"... Hepsinin özünde "insan olmak" var galiba."Adam gibi adam olmak" var. Temelinde "vicdan" var.
    Ne ödül ne ceza, önce kendimize karşı sorumluyuz. Kendimizi sorguladığımızda "yürek sancısı" duymuyorsak , huzurluysak en büyük ödül o değil midir?
    Duhamel'in çok beğendiğim bir sözü var: "İnsanlar taa yürekten düşünmedikleri içindir ki dünya, acılardan kurtulamıyor."
    Teşekkürler yürekten düşündüğün için sevgili Sade.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey kalpte, her şey yürekte. ''Yürek sancısı'' duymuyorsak dediniz ya, huzurluysak dediniz ya , kesinlikle en büyük ödül bu bence de. Tüm kapılar özünde sevgiye çıkıyor. Hissedebilene ne mutlu.
      Duhamel'i hiç bilmezdim. Ne güzel, ne doğru söylemiş. Sizde güzel söylemişsiniz yine güzel öğretmenim. Bende teşekkür ederim.
      Sevgilerimle ve selam ile.

      Sil
  3. İnsanlar çevrelerinden utandığı için kötülük yapmaktan çekinirler, aynı zamanda çevrelerinden aferin alma durumu yoksa iyilik de yapmıyorlar. En azından bu zihniyette tanıdığım bir çok kişi var. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli bir beklenti, sürekli bir çıkar peşindeyiz. Bundan kaybediyor insanoğlu. Benimde çevremde bu zihniyette olan insanlar var. En çok da ne şaşırtıyor beni biliyormusun. Mevlananın sözlerinden paylaşıyorlar mesela ''başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol, hoşgörülükte deniz gibi ol'' öyle değil mi, iyilikten ahkam kesiyorlar, sevgiden, paylaşmaktan söz ediyorlar, sosyal medyada anlamlı videolar paylaşıyorlar. Sonra bir bakıyorsun sözleriyle davranışları birbiriyle uymuyor.

      Teşekkür ederim sevgili Calimero. Sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. Cezadan korkmak ya da ödül umut etmek gibi iki nedenden iyi kalpli olunuyorsa yapay bir kalp taşıyordur söz konusu insanlar. İyi kalpli olmak içten gelir, genelde karşılıksız yapılır benim bildiğim .
    Misal yaşlı bir kadını ya da görme engelli birini karşıdan karşıya geçirdiğimizde huzur duymaktan başka ne beklentimiz olabilir?
    Einstein bu tür insanlardan bahsettiğine göre demek ki yıllar önce bile azımsanmayacak sayıdaymış çıkar ilişkileri ve gerçekten acınacak haldeymişiz..
    Teşekkürler paylaşım için. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, aynı fikirdeyim. Çıkar ilişkisi taşıyan böyle ilişkilerde kalpten söz ediliyorsa eğer o kalp olsa olsa yapay bir kalp olur. Başka türlü bir yakıştırma yapamıyorum. Değişmediğimiz sürece yıllar öncesinde olduğu gibi gelecekte de bu tarz ilişkiler olmaya devam edecek maalesef.

      Değerli yorumun için çok teşekkür ederim.
      Sevgilerimle.

      Sil