25 Mayıs 2016 Çarşamba

SÖZ

Kendine alıştırdığın, emek harcadığın şeyden sonsuza dek sorumlu olursun.
 
- Küçük Prens

16 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bazı sözler var ki, insana işte böyle offf çektiriyor öyle değil mi? Kısa, öz ve anlamlı sözlerin insan üzerinde bıraktığı derinden etkinin sonucu.

      Sevgilerimle.

      Sil
  2. EMEK harcadığımız şey; sevgi ister, özenli bakım ister, sorumluluk ister. Bir bütünün ayrılmaz parçaları gibiyizdir artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütünün parçası olmak. Blog sayfamın en altında yer alan resmi ilk gördüğümde tıpkı şu an yorumunuzu okurken olduğu gibi gülümsemiştim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sevgilerimle...

      Sil
  3. Yok öyle önce alıştırıp sonra gitmek.. Keşke küçük prens benim arkadaşım olsaydı, o sonsuza dek bakardı bana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki iyi arkadaş olur birlikte nice enteresan maceralar yaşardınız belki kim bilir. Eminim birbirinize anlatacağınız çok şey olurdu.

      Yorumun için teşekkürler sevgili Yağmur. Sevgi ve selam ile...

      Sil
  4. Emek vermek fedakarlıktır, yürek ister, sevmek ister. Sevmeyi sevdiğinde emek vermek çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel özetledin sevgili Calimero . Sevgiler :)

      Sil
  5. İnsan herşeyden sorumlu; gacü yettiği kadar. Sorumluluk duygusu imanla başlar. Bir ve dirlik olmanın götüreceği yer Allah katıdır. Ancak öyle yücelir insan; birbirine baktığı ve dokunduğu zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz.
      İnsanı insan yapan yüce duygulardan biridir sorumluluk. Sanırım bu duyguyu hem içgüdüsel , hem de akıl olarak taşıyan yegane varlık insan.
      Bütünün parçalarıyız her birimiz. Çok güzel ifade etmişsiniz. Bir ve dirlik olmanın götüreceği yegane yer Allah katıdır.

      Sevgi ve selamlarımla.

      Sil
  6. Bir katre olsak ta bin ummana bedel. Yüreğimizi açtığımız zaman bütün kainat titrer. (Bu araad sayfanızı beğendiğimi söylemem gerek. Bütün paylaşımlarınız için kutluyorum Sade'yi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşmaktır amacımız. Paylaşırken yazdıklarımı, kendime de bir kez daha hatırlatmış oluyorum bu vesileyle. Her katre bir umman aslında kendi içinde. Yolculuğumuz ummana, Aşk'ın sahibine.

      İyi ki geldiniz. Değerli yorumunuz için çok teşekkürler.
      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  7. En çok bundan korkarım hayatta biliyor musun? Sana birilerinin çok güvenmesi, sırtını dayaması, elinden alır o "aklıma eseni estiği an yaparım" hallerini insanın..Çocuk mu? Onun için yok zaten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru. Fakat ne kadar korksak da buda hayatın bir parçası. Örnekler çeşitli. Bir öğretmenin öğrenci yetiştirmesi, ektiğin bir çiçek, sahiplendiğin bir hayvan, evlat sahibi olmak...hepsi bu duygulara birer örnek. Arada ince bir çizgi var .
      O çizgiyi koruduğumuz sürece yine aklımıza eseni yapabiliriz. Ne demişler ''kimseye zarar vermediği sürece istediğini yapabilirsin'' ;)

      Hoş geldin. Sevgi ve selam ile.

      Sil
  8. Bir anne ve çocuğu geldi aklıma ilk...
    Şartlar ne olursa olsun çok doğru bir söz. Resimdeki gibi bir bitki de olabilir bu. Bakımını, su vermeyi kesersen kalakalır öylece, hayata küser ve yok olmaya yol alır.
    Bazen bir söz ne kadar derin anlamlar barındırıyor sahiden..
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ifade etmişsiniz sevgili Zeugma. Sözlerinize yürekten katılıyorum.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil