3 Mayıs 2016 Salı

Güzel Gün, Güzel İnsan

Üzerinden epeyce zaman geçti. Bir akşam iş çıkışı arkadaşımla her zaman kullandığımız iett otobüsüne binmiştik.  Şoför bey bizi hoş geldiniz, buyurun diye karşıladı. Açıkçası biraz şaşırdık ve bu şekilde karşılanmak çok da hoşumuza gitti. Hoş bulduk, teşekkürler diyerek bir yer bulup oturduk. Sonrasında dikkatimizi çekti. Şoför bey binen her yolcuya hoş geldiniz diyor, inen her yolcuya da iyi akşamlar dilerim. En güzel akşamlar sizlerin olsun efendim diye adeta yolcu ediyordu. Yolculara dikkat ettim kimisi aynı şekilde karşılık veriyor, kimisi biraz şaşırarak bir şey söylemeden yoluna devam ediyordu. Ben kendi adıma gerçekten eve gidene kadar yolculuktan keyif aldım. Arkadaşım isim bile yakıştırdı şoföre. Hoş geldiniz bey :) Sonrasında o şoför bey bir şekilde aklımda yer etti...
 
Ve günlerden bu sabah. Her zaman işe gidip gelirken kullandığım aynı iett otobüsüne binecektim ki tanıdık bir sima ile karşılaştım. Elinde çayı ile gelip otobüsün kapısını açtı. ''Günaydın, hoş geldiniz. Çay alırmıydınız? İsterseniz size de getirebilirim'' dedi. Aynı şekilde karşılık vererek teşekkür ettim. ''Sizi hatırlıyorum, daha öncede bu otobüs hattında görev yapmıştınız öyle değil mi?'' diye sordum.
Evet dedi. Önümüzdeki 1 ay boyunca her sabah aynı saatte bu hatta görev yapacakmış. İnanları çok güzel karşılıyorsunuz. Şimdiye kadar sizin gibi düşünceli davranan bir iett şoförüne rastlamadım dediğimde anlatmaya başladı.
 
Hanım efendi, bazen bana soruyorlar, hatta kızar gibi soruyorlar. Neden hoş geldin, buyurun diye karşılıyorsun abi. Ne diye herkese iyi akşamlar , en güzel akşamlar sizlerin olsun efendim diye söylüyorsun. Kim dinliyor seni diyenler oluyor. Düşünün diyorum. Evinize misafir geldiğinde siz hoş geldiniz diye karşılamıyormusunuz? Yolcu ederken iyi akşamlar diyerek uğurlamıyorrmusunuz? Güler yüz göstermiyormusunuz? Sizde burada benim misafirim gibisiniz. Tabi ki bu şekilde davranıcam diyorum. Hak veriyorlar. Dinimiz, inancımız bize bunu öğütler. İnsanlara tatlı dil, güler yüz göstermek gerek. İnsanlar birbirine böyle yaklaşsa ne kavga çıkar ne kalp kırılır dedi.
Ne kadar güzel söylüyorsunuz dedim. İnsan başka ne ister ki tatlı dil güler yüzden başka. Sizin gibi düşünceli bir şoförün yolcusu olmaktan memnun oldum dedim. Gülümsedi.
 
Miraç kandiliniz mübarek olsun. Bu güzel günde böyle hoş bir tanışıklığı paylaşmak istedim. Allah güzel dualar, güzel yürekli insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Aşk'la kalın.

_Sade_


8 yorum:

  1. Ne güzel bir insan, insanın yüreğinde bir umut yeşeriyor böyle güzel insanları görünce.

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız. Bir ay süresince bu güzel insanın yolcusu olacağım için mutluyum doğrusu :)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel bir insanmış yahu, valla hasret kaldık böyle çalışanlara, ben kedim doktortan gelirken "otobüste yasak" deyip, kutunun içinde stresten miyavlayan Bücürük'e sürekli dırdır yapan manyakla karşılaşmıştım bir sefer:( herhalde çok zengin olsam zaten taksiyle götürürüm çocuğum o benim onu sıkıntıya sokar mıyım? Ama işte demek böyle güzel insanlar da var dünyada. Sevindim:)
    Sevgiler

    not otobüs durağı sanki Üsküdar gibi tanıdık geldi ama yanılıyor olabilirim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende böyle düşünceli biriyle tanış olduğum için mutluyum ve kendimi şanslı hissediyorum. İnanın şu sıralar işe giderken daha bir keyifliyim.

      Fotoğraftaki otobüs durağı nostalji olsun diye ekledim. Fakat neresi olduğunu bende bilmiyorum maalesef :) Sevgi ve selamlarımla.

      Sil
  4. Ne güzel böyle insanlara denk gelebilmek.. Geçenlerde bir arkadaşıma doğum günü için sürpriz yapıp evine gittim. Elimde maytap iiiikiii doooduuunn derken kapıyı açtı.. Sanki hep oradaymışım gibi arkasını dönüp hiçbir şey söylemeden içeri girdi ve seslendi 'kapıyı kapat ceryan yapıyoo'.. Birde sabahları selamlaştığım çöpçü var.. Günaydın dediğimde güler yüzle karşılık veren.. Bir öylesi var birde böylesi.. Ve hepsiyle aynı havayı soluyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın, hoş geldiniz.
      Ne diyebilirim. İnsanlar renk renk, çeşit çeşit. Hayata güzel renkler katmak ve hayatımıza güzel renkler katan insanlarla karşılaşmak dileğiyle :) Sevgiler.

      Sil
    2. Sayfanızı ziyaret etmek istedim fakat blogger her defasında hata bildirdi. Bilginiz olsun.

      Sil
    3. Sağlık olsun tekrar beklerim.

      http://senbenvehickimse.blogspot.com.tr/

      Sevgiler,

      Sil