17 Mayıs 2016 Salı

Dinle...

Küçük ellerden kağıda yansıyan büyük hayallere bakıyorum şu an.
İşverenimin 5 yaşındaki yeğeni sık sık ofisimize uğrar. Hemen her gelişinde benden kağıt ister ve bu gördüğünüz resimlerden yapar. Sonra da çekmecelerimizin sağına soluna yapıştırır.





Küçük bir bedenin sahip olduğu büyük kalbinin yansımaları bunlar benim için. Salt sevgi enerjisini yansıtan böylesi hediyeler aldığım için şanslıyım şükür. Ablamların oturduğu sitede yeğenlerimin arkadaşları , yeğenlerimden duyduğu için bana hep arzu teyze der. Yaşla ilgisi yoktur bunun. Yeğenlerim doğal olarak bana teyze dedikleri için onların arkadaşları da beni teyze bellemiş. Bu yüzden onların da arzu teyzesiyim ben. Onlar da benim yeğenim sayılır. Bu hala böyle. Hatta bir gün sitenin bahçesinde dolaşırken yeğenimin bir arkadaşı , arzu teyze diye bana seslenince siteye yeni taşınan bir çocuk ''neden arzu teyze diyorsunuz. yaşlımı ki teyze diyorsunuz ona'' deyince çocuklarda ''tabi ki hayır. o bizim de teyzemiz sayılır'' dediklerini unutmuyorum. Çoğunun küçüklüğünü bilmemde payı var bunun.  İşte işverenimin yeğeni içinde durumumuz böyle.
 
En anlamlısı bu oldu benim için. Yaptığı bu resmi kendi elleriyle özenle kesti ve kalemliğime yapıştırdı. Neden kalemliğe yapıştırdın? diye sorduğumda '' baktıkça beni düşün diye arzu teyze'' dedi :)


Küçük bir çocuktan en son ne zaman armağan aldınız bilmiyorum ama bunun çok güzel bir duygu olduğu bir gerçek.  Manevi yeğenlerimin olması da güzel bir duygu elbet .Çocuk hisseden ve çocuk kalan herkese selam olsun :)

Sevgi ve selam ile. İlla Aşk ile...

_Sade_

12 yorum:

  1. Ne kadar güzel:) çocuklar tarafından sevilen insanların iyi insanlar olduğuna inanırım. Çünkü çocukların sezgisi güçlüdür, kandıramazsınız, sahte, yapmacık ilgi ile gerçek, yürekten gelen ilgiyi ayırt ederler:) ne mutlu sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyledir. Teşekkür ederim :)

      Sevgi ve selam ile :)

      Sil
  2. Ne kadar masumlar, ne güzel bir küçük yürek. Maşallah ona, büyüdüğünde de böyle güzel yüreği daim olur inşallah. Eşimin yeğeni, her gittiğimizde bir telaş iplikle bileğimin ölçüsünü alır, hemen boncukları ile bilezik dizmeye başlar. Sonra da giderken sana bilezik yaptım yengeciğim der verir boynuma sarılır.İçinden geliyor çocukların, zorla olacak şey değil. Allah nazarlardan saklasın hepsini.

    YanıtlaSil
  3. Amin. Ne kadar güzel bir temennide bulunmuşsunuz. Dua olmuş parmaklarınızdan akmış , dökülmüş tuşlara.
    Büyüdükçe masumiyetlerini yitirmezler, kalplerindeki saf sevgiyi mümkün olduğunca korurlar inşallah.

    Sizin için de çok sevindim. Ne kadar güzel bir duygu öyle değil mi :) Çıkarsız seviyorlar. Tek istedikleri sevgi. O sevgiye kucak açınca ister istemez sizi de sarıp sarmalıyor. Yeğenle olan aşkınız daim olsun, giderek artsın inşallah.

    Sevgi ve selam ile. İlla Aşk ile :)

    YanıtlaSil
  4. Uzunca bir yorum yazmıştım, tam yayınlanacağı anda yok oldu.

    Çocuklar farklı, adeta sihirli bir dünya. Onlarla iletişim kurabilmek harika. Yalansız, dolansız, kavgasız, tertemiz. Bir çocuktan hediye almak katıksız mutluluk biriktirmek gibi.

    Zeka testlerinde 5 yaş'ta "İnsan resmi çizme testi" vardır. Aynı zamanda "kişilik testi" gibi de kullanılır. Resim kağıda ortalanmış, saç, göz, burun çizilmiş. Bunlar artı puan getirir.Resimle ilgili sorular sorularak kişiliği değerlendirilir. "Bu kim, ne yapıyor vb.

    Çocuklarla iletişim kurabilenler güzel yürekli insanlar. Kutlarım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarınızın yok olmasına üzüldüm. Blogger her açışımda bende hata veriyor. Bir kaç kez izlemeye almak istediğim siteleri izleyemedim. Belki genel bir sorun vardır. Eminim yine güzel, anlamlı, bilgilendirici şeyler yazmışsınızdır . Şimdi olduğu gibi. Çok teşekkür ederim.

      Sanırım güzel yürekli çocuklarla haşırneşir olunca onlardaki sihir karşı tarafa da geçiyor. Her zaman söylerim. İnsan hissettiği yaştadır ve hissettiği şey insanın dışına yansır. Demiştim ya çocuk hisseden ve çocuk kalan herkese selam olsun. Eee bakmayın bende bir çocuğum :)

      Sevgiler <3

      Sil
  5. Çocuklar insanı gençleştiriyor :)

    Ve biliyor musun, bence çocukların resimleri sihirli. Benim çocuklarım resim yapmayı sevmezler ve yetenekleri de hiç yoktur bak çocuğum diye demiyorum :) Ama çizdikleri şeyler hep uğurlu gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Enerjileri size de geçiyor. Aslında her çocuk resim yapmayı sever diye düşünüyorum. Onlar için boş bir kağıda birşeyler çiziktirmek bile resimdir. Bunu bana resimleri çizen 5 yaşındaki güzelliğin 2 yaşındaki kardeşinden biliyorum :)) Boş kağıdı karakalemle çiziktirip adeta gururla gösteriyor. Sayelerinde ofisimiz renklendi gerçekten. Umarım uğurlu da gelir.

      Yine güldürdün beni , samimiyetine hayranım sevgili handan :) Sevgiler...

      Sil
  6. Çocuk gibi düşünüp çocuk kalan biriyim.. Bende böyle resimler yapıp arkadaşlarımın masalarına, defterlerinin içine bırakırım üstelik bunu 35 yaşımda yapmaktayım belkide yaşımdaki sayıların toplamından azım... Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo negüzel, ne mutlu size :) Bu duyguyu koruyun, değişmeyin lütfen. İçindeki çocuğu yitirmeyenler büyük bir hazineye sahiptirler.

      Sevgi ve selam ile...

      Sil
  7. Ne güzel... Benim de 3 çocuğumdan 2si resme çok meraklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel. Sanatla uğraşmak insan ruhunu hem zenginleştirir, hem de güzelleştirir. Çocukların hangi alana ilgisi varsa o yöne teşvik etmek geleceği adına faydalı oluyor diye düşünüyorum.

      Çocuklarınız adına sevindim. Resme meraklı olmaları çok güzel birşey.
      Sevgi ve selam ile...

      Sil